Egészségablak

Meglepő új funkciót kapott az Egészségablak app

MZ/X

Létrehozva: 2024.08.10.

Július óta online is lehet szakorvosi időpontot foglalni mobilapplikáción keresztül is. Ezúttal pedig a várandós nők életét megkönnyítő új funkcióval bővült az Egészségablak alkalmazás.

Az Egészségablak alkalmazást folyamatosan fejlesztik, gyakorlatilag 1-2 havonta új funkciót kap, összesen már 12-vel rendelkezik. Legutóbb a szakorvosi vizsgálatokra való időpontfoglalási funkcióval bővítették, most pedig a várandós nők dokumentumait gyűjtötték egy helyre.

Egészségablak applikáció-02
Új funkcióval bővült az Egészségablak alkalmazás / Fotó: Nemeth Andras Peter / Szabad Föld

Ezeket tudja jelenleg az Egészségablak alkalmazás

  1. Az applikáció segítségével többek között a szülők láthatják a gyermekeik orvosi dokumentumait, receptjeit, leleteit. 
  2. Az appon keresztül mi magunk is minden olyan információhoz hozzáférhetünk, amit az állam tud az egészségünkről. Így az alkalmazásban bárhol, bármikor hozzáférhetők a laboreredményeink, a kiváltott és ki nem váltott receptjeink, a gyógyszerek betegtájékoztatói, a zárójelentéseink, a már letöltött dokumentumok pedig offline állapotban is elérhetők
  3. Annak is utánanézhetünk, hogy korábban milyen gyógyszert kaptunk, ellenőrizhetjük, mikor jár le a felírt recept, amit a telefon segítségével ki is válthatunk. A beérkezett laboreredményről a telefon értesítést küld, így nem kell többször érdeklődni, és az is hasznos lehet, hogy a szükséges leleteket nem az orvosnak kell előkeresnie, hanem a beteg a mobilján megmutathatja neki. 
  4. Ezek mellett az Egészségablakban általános információk is találhatók betegségekről, tünetekről, továbbá egy TB-lámpa funkció is, aminek a segítségével bárki ellenőrizheti, hogy a munkáltatója befizette-e utána a járulékot.
  5. Ezen kívül időpontot is foglalhatunk beutalóval vagy anélkül különböző szakorvosi vizsgálatokra. A mobilalkalmazással így az emberek könnyen, gyorsan és egyszerűen bejuthatnak a szakrendelőkbe, előre tervezhetik saját ellátásukat, így valóban akkor történhet meg a kivizsgálásuk, amikor ez számukra a legmegfelelőbb - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence az M1 aktuális csatornáján.

Könnyű az alkalmazás használata

Az ingyenes alkalmazást bárki, bármilyen okostelefonra letöltheti. Lakosságbarát, mivel csak az első belépésnél kell megadni a TAJ-számunkat, az Ügyfélkapu-azonosítónkat és a jelszót, utána már a telefonon használt azonosítóval (pl. ujjlenyomat, PIN-kód, arckép) lehet hozzáférni az információkhoz. Az alkalmazás segítségével minden, rólunk nyilvántartott egészségügyi adathoz hozzáférhetünk, ezek a dokumentumok ott lehetnek a zsebünkben.

egészségablak applikáció funkciók 08.09.
Jelenleg ezek a funkciók érhetők el az Egészségablak applikációban.

Ezúttal ezzel az új funkcióval bővült az Egészségablak alkalmazás

Új menüpontként megjelent a Várandósgondozási könyv is. Itt a várandós kismamákra vonatkozó, a várandósággal és a gondozással kapcsolatos információk, események, vizsgálatok, eredmények találhatók meg. Az adatokat a várandósgondozásban résztvevő szakemberek (szülész-nőgyógyász szakorvos, védőnő, háziorvos, szülésznő) rögzítik a rendszerben.

Országszerte 6000 időpont foglalható melanomaszűrésre az Egészségablakon keresztül

Augusztusra és szeptemberre több mint hatezer szabad időpontból lehet választani az Egészségablakban, harminc bőrgyógyászati szakorvosi rendelőben országszerte. A kiválasztott időpontban a bőrgyógyászati járóbeteg-szakrendelésen a melanomaszűrést is elvégezhetik, és más bőrgyógyászati vizsgálat is előjegyezhető. Applikáció nélkül pedig a 1812-es Egészségvonalon is lehet időpontot foglalni a szabad helyekre.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek