Óvatosan

Adománygyűjtő férfi tartja rettegésben a szegedieket, némának tetteti magát, majd üvöltözni kezd

IF

Létrehozva: 2024.08.30.

Erőszakosan próbál aláírásokat és adományokat gyűjteni egy férfi, a szegedi bevásárlóközpontban. Fő ismertetőjegye, hogy némának tetteti magát, ám ha felbosszantják, azonnal agresszívvá válik és hirtelen beszélni is megtanul.

Hatalmas a felháborodás Csongrád-Csanád vármegyében. Egy szegedi bevásárlóközpontban ugyanis egy adományt gyűjtő férfi tartja rettegésben az embereket. A helyiek elmondása szerint a kéregető férfi nagyon erőszakos és már többször jelezték a pláza biztonsági őreinek is a problémát. A helyzet odáig fajult, hogy már a közösségi oldalakon figyelmeztetik egymást a helyiek. 

A férfi adományokat próbál gyűjteni  Fotó: Facebook/Szegeden láttam és hallottam csoport

A plázában van egy férfi, aki aláírást, adományt gyűjtöget. Aláírtam, majd elkezdett lökdösni az automatához, miután mondtam, hogy nincs készpénzem. 

– kezdte el mesélni egy csoporttag.

Elmondása szerint a férfi először azt tettette magáról, hogy néma, de miután konfliktusba keveredtek, azonnal megeredt a nyelve. 

Gyerekes anyukákhoz kimondottan szeret odamenni. Abban az esetben, ha betalál Titeket, menjetek be egy üzletbe és ott majd hívják a biztonságiakat.

 – részletezte tovább.

Felhívta az emberek figyelmét arra is, hogy az elején nagyon kedves és mézes-mázás, mosolyog és ölelgeti az embereket, ám ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis nagyon hamar agresszívvá válik. A posztoló szerint a férfinak valamilyen mentális problémája is lehet.

Felismerhető a lapról is, amit eléd tol, mert az van ráírva, hogy " Köszönjűk".

 – magyarázta, majd hozzátette: az utóbbi időben már nem csak a bevásárlóközpontban, hanem a parkolóban is kéregetni szokott.

Mint kiderült a helyiek számára egyáltalán nem ismeretlen a férfi, többen jelezték a kommentelők közül, hogy ők is összefutottak már az úriemberrel.

"Múltkor mi is összetalálkoztunk vele a Spar előtt, ahol minden erővel egy zoknit próbált rám tukmálni. " – írta az egyik hozzászóló.

Ilyen eseteknél szerintem nem az a megoldás, hogy a biztonságiaknak szólsz. Rá kell hívni a rendőröket és ők majd elintézik. De én úgy tudom, hogy nem egyedül ténykedik, hanem egy egész banda van, akik ezt művelik, ő csak az egyikük. Érdemes figyelni és vigyázni velük. 

– érkezett a következő komment.

Lapunk megkérdezte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is az esetről, ahol lapunknak elmondták, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés.

Felhívjuk a figyelmet, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény észlelése esetén bárki tehet bejelentést a 112-es központi segélyhívón!

 – írták. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek