Top5

Egy ország szorított: hatalmasat küzdött Hámori Luca, mindent megtett a győzelemért

Bors

Létrehozva: 2024.08.04.

A héten nem volt hiány izgalomból és drámából. Rengetegen szurkoltak Hámori Lucáért, hogy legyőzhesse a biológiai férfi ellenfelét, valamint megtalálhatták a több évtizede eltűnt Till Tamás holttestét, a meggyilkolt kézilabdás lány pedig megérezhette saját halálát.

A héten a nagy port kavart boxmeccs, Hámori Luca és a biológiai férfi Imane Khelif összecsapása hozta lázba a leginkább az embereket. A küzdelmet augusztus 3-án, szombaton 17 óra 22 perckor közvetítette az M4 Sport. Luca beleadott mindent, de nem volt esélye a biológiai férfivel szemben, aki - az orvosok szerint- akkora előnnyel indult, mintha doppingolt volna. 

Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 2
Luca hősiesen küzdött Fotó: Richard Pelham / Getty Images

Az egész országot megdöbbentették a 2000 tavaszán megjelent hírek, amikor a 11 éves Till Tamás biciklivel elindult a családja bajai otthonából a házukhoz közeli vadasparkba. A szülei soha többé nem látták. Bár a legtöbben biztosra veszik, hogy a gyermek meghalt, a szülei a mai napig bizonytalanságban élnek. Addig nem hajlandók elhunytként tekinteni fiukra, amíg elő nem kerülnek a maradványai. A napokban egy közeli tanyai házat megvásárolt valaki, aki fel szeretné azt újítani és a padlózat feltörésekor egy gyermek csontvázára bukkant.

Doglottaktak_Baja_TillTamas_03, Till Tamás,
A szülők még mindig reménykednek, hogy fiuk él Fotó: Újvári Sándor / Mediaworks Archív

Simsik Cynthia kétgyermekes családanya halála sokkolta a közvéleményt. A fiatal és gyönyörű tehetséges sportoló, odaadó édesanya volt, aki akkor írta alá halálos ítéletét, amikor az interneten keresztül megismerkedett Cs. Györggyel. Simsik Tibor, a tragikus sorsú kézilabdázó édesapja már korábban elárulta a Borsnak, hogy Cynthia párja egy önző és nárcisztikus alak volt, aki gyakran kezet emelt lányára, ám most újabb részleteket is megosztott a lapunkkal.

A lányunk hangfelvételeket rögzített párja fenyegetéseiről, illetve lefotózta a megvert arcát. A legrosszabbra készülhetett, mert nemrégiben a nővérére bízta ezeket és azt mondta neki: Ha valami történne velem, add át a rendőrségnek

– tudatta  a Borssal megtörten az édesapa.

Simsik Cynthia tehetséges kézilabdás volt, aki magyar majd szlovák csapatokban is játszott Fotó: Facebook

A nyaralások fő szezonjába vagyunk, amikor sokan választanak tengerparti üdülőhelyet a vakációjukhoz, ám ezek közül több olyan is van, ahol könnyen tragédiával érhet véget a pihenés. Lapunk azokat a magyarok által kedvelt üdülőhelyeket gyűjtötte össze, ahol nem árt tartani a tenger legismertebb ragadozójától. IDE kattintva megtekintheted a listát. 

Bár a cápatámadások ritkák Európában, azért nemárt felkészülni rájuk Fotó: Pexels (illusztráció)

Megtaláltuk a szolnoki kalandparkban elkövetett gyermekbántalmazás tettesét. Agócs Tibor karateedző bezárkózott a nagykátai házába, a saját kertjébe is alig merészkedik ki, a helyiek szerint bujkál. Kíváncsiak voltunk rá, vajon ő hogyan látja a történteket. Személyesen kerestük fel nagykátai családi házában. Csengő nincs a kapuján, de megláttuk, amint a teraszon tevékenykedik és a nevén szólítottuk. Mintegy negyedórát kellett várnunk, hogy közelebb jöjjön és megkérdezze, mit szeretnénk. Mikor felfedtük kilétünket, sarkon fordult és arra a megjegyzésünkre, hogy most adott a lehetőség saját álláspontja ismertetésére, annyit válaszolt visszafordulva:

Majd egyszer elmondom. 

 

Egy erős testalkatú férfi szó szerint felrúgott egy kisfiút a kalandparkban Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek