Allergia

Egyetlen korty forró csoki okozta a vesztét: édesanyja karjaiban halt meg egy 13 éves tinilány

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.12.

Súlyos tejallergiája volt, de a kávézóban rosszul készítették el neki a forró csokit.

A 13 éves Hannah Jacobs édesanyjával tért be egy Costa Coffee-ba, hogy egy-egy forró csokival kényeztessék magukat, mielőtt fogorvoshoz mentek volna. A tinédzser súlyos tejallergiában szenvedett, így édesanyja külön kihangsúlyozta, mindenképpen szójatejből készítsék a finomságokat.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: @Pexels

A kelet-londoni Barkingban lakó család azonban sosem gondolta, hogy ez lesz a legszörnyűbb tettük. Ahogy Hannah belekortyolt a csokiba, édesanyjára nézett, és azt mondta, ezt biztos, hogy nem szójatejből csinálták. Az anyja fogta, azonnal a közeli gyógyszertárba futott Hannah-val, hogy segítsenek a lányán. EpiPent kapott, hogy a fellépő allergiás reakcióval meg tudjon küzdeni. 

Ám hiába minden, hiába értek ki percek alatt a mentők, a kislány édesanyja karjaiban halt meg a gyógyszertárban. Nem tudták már újraéleszteni.

Az allergia számos tünetet válthat ki, de a legsúlyosabb a légutak veszélyes gyulladása, az úgynevezett anafilaxia. Ez megnehezítheti, sőt lehetetlenné teheti a légzést, és a fellépő oxigénhiány miatt leállhat a szív is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek