Veszélyes

"Elesett és már nem tudott felkelni" - extrém módon mentették meg egy asszony életét Piliscsabán

M. N.

Létrehozva: 2024.08.09.

Piliscsabára kellett rohannia a tűzoltóknak, ugyanis az egyik családi házban egy idős asszony rosszul lett. Végül a magatehetetlen nőt a mosdó ablakon át emelték ki, hogy át tudják adni őt a mentősöknek.

Gondosóra riasztására rohantak a tűzoltók egy családi házhoz augusztus 8-án, Piliscsabán – tudta meg a Bors. Információink szerint a házban élő idős asszony elesett és nem tudott felkelni, így magatehetetlen állapotban várta a segítséget. Végül a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltók siettek hozzá, akik a mosdó ablakán át mentették ki a sérültet a házból.

Idős asszonynak volt szüksége a tűzoltók segítségére / Fotó: Piliscsabai Önkéntes Tűzoltók

Szegény elesett és már nem tudott felkelni 

– kezdte lapunknak Veréb Zoltán, az önkéntes tűzoltóság parancsnoka. 

Még szerencse, hogy viselt gondosórát, az jelzett segítségért, mert a néni már magatehetetlen volt, amikor megérkeztünk. A kollégák először nem is találták meg a házát, mert nem volt kirakva a házszám, így a gondosóra beüzemeléskor megadott pontos cím is félig hiábavaló! Emiatt, akár komoly perceket is veszíthetünk, ami egy ember életébe is kerülhet, így javasoljuk mindenkinek, hogy jól látható helyre tegye ki a házszámot!

Kiemelték az ablakon és átadták a mentősöknek / Fotó: Piliscsabai Önkéntes Tűzoltók

Amikor a tűzoltók megtalálták a házat, kiderült, hogy a bejárati ajtó, biztonsági, több ponton záródó, így nehezen tudtak volna csak bejutni rajta, ezért más megoldást kellett találniuk. 

Több időbe telt volna bejutni a biztonsági ajtón, mint az ablakon, így ezt választottuk. Nem akartuk tönkretenni a bejárati ajtót 

– meséli. 

A magatehetetlen néninek azonnal segítettek a kollégáink, majd végül a mosdó ablakán át emelték ki és adták át a mentősöknek

– zárta.
 

 200 kilós beteget kellett kiemelni az ablakon 

Korábban, szintén a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóknak emberfeletti erőre is szükségük volt, ugyanis az egyik házból egy 60 év körüli 200 kilót nyomó nőt kellett kiemelniük az ablakon. Az asszony az egyik szobában lett rosszul, de nem tudott segítséget hívni magához. Végül egy idegennek tűnt fel, hogy valami baj lehet a lakásban. Az asszony el akarta adni a gáztűzhelyét, de végül nem vette fel a vevőnek a telefont, aki furcsállotta a dolgot, így riasztotta az egyik szomszédot. Végül a szomszéd ment be a házba pótkulccsal, ő találta meg az idős asszonyt félig eszméletlen állapotban. Végül, mivel nem fért ki az ajtón, ezért a tűzoltók kiemelték az ablakon és átadták a mentősöknek. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek