Eltűnt

Kétségbeesve keresik Robit, állítólag látták a Blaha Lujza téren: "Félünk, hogy nem látjuk többé élve"

Létrehozva: 2024.08.06.

Ismét felcsillant a remény: többen is látták Budapesten, a Blaha Lujza tér környékén a még januárban eltűnt Hadi Róbertet. Szülei nagyon aggódnak érte.

Lassan nyolc hónapja, hogy nyoma veszett a paranoid skizofréniában szenvedő Róbertnek. Január 9-én látták utoljára a dombrádi Hadi Róbertet. Munkába indult Kisvárdára, ahol szemtanúk még látták leszállni a buszról, de azóta nyoma veszett. A térfigyelő kamerák felvételei alapján nem a munkahelye felé, hanem az ellentétes irányba indult el, és azóta nem adott életjelet magáról. Mintha a föld nyelte volna el. Azóta a rendőrség és a családja is keresi.

A Blaha Lujza téren látták a nyolc hónapja eltűnt Hadi Róbertet Fotó: olvasói

A paranoid skizofréniában szenvedő 30 éves fiatalember nem először tűnt el. Egy évvel korábban már egyszer világgá ment, de akkor néhány nap után a keresése eredményre vezetett. A lakhelyétől nem messze, az ukrán határ közelében, egy erdős részen bujkált egy hétig. Polgárőrök figyeltek fel a mezőn keresztül feléjük sétáló fiatalemberre. 

Mindenhol kerestük már a fiunkat, de mintha nyoma veszett volna. Elmentünk az összes ismerőséhez és abban az erdőben is kerestük, ahol legutóbb bujkált, de eredménytelenül. Most már lassan nyolc hónapja, hogy utoljára láttuk, és kétségbe vagyunk esve, hogy nem látjuk többé élve

– mondja a Borsnak aggódva nevelőapja, Bartha Zsolt, aki még sárkányrepülőről is kerestette Robit, akit nem sokkal eltűnése előtt engedtek ki egy rehabilitációs intézményből. Gondnokság alá helyezték, és szülei mindenben támogatták, még munkahelyet is kerestek számára, hogy teljes értékű életet élhessen.

Robi élete hat éve változott meg, akkor diagnosztizálták nála a paranoid skizofréniát. Előtte iskolába járt, szakmát tanult. Karosszérialakatos akart lenni. Feltehetően egy költözés állhatott a háttérben, ami miatt elhatalmasodtak rajta a kényszerképzetei. Azt képzelte, hogy követik. Hallucinációk és téveszmék sora kísértette. Végül a nagykállói pszichiátriai intézetben kezelték, de a gyógyszeres terápia nem vezetett sajnos eredményre.

Újra felcsillant a remény, hogy viszontlátják a fiukat

A családja nem adja fel. Mindenhol keresik az eltűnt fiukat. Többen a közösségi hálón rendszeresen megosztják a fényképét annak reményében, hogy valaki felismeri.

Az elmúlt héten többen is jelentkeztek, hogy látták Robit. Mindenki Budapesten, a Blaha Lujza tér környékén találkozott vele. Feltehetően itt bujkál valahol

– reménykedik Zsolt, aki nagyon bízik benne, hogy még egyszer magukhoz ölelhetik a fiukat. A beteg fiatalembert a rendőrség is eltűntként körözi. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek