Hajótragédia

Ennyin múlt a tragédia? Leleplezték a Titanic megdöbbentő titkát, a kutatók is sokkban vannak

Bors

Létrehozva: 2024.08.05.

Az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó tragikus balesete a mai napig lázban tartja a kutatókat.

1912. április 14-én ütközött jéghegynek, majd süllyedt el a Titanic. A hajótest jobb oldala sérült meg az ütközés következtében, azonban a szakemberek szerint elképzelhető, hogy ha a hajó az orrával csapódik a jéghegynek, akkor más lett volna a baleset kimenetele.

A Titanic elsüllyeszthetetlennek vélt rekeszes hajótörzzsel rendelkezett, ennek ellenére az első útja végzetesen alakult. Számos jelentés érkezett arról, hogy más hajók próbálták figyelmeztetni a Titanicot az előttük lévő jégre, de ezeket a jelzéseket figyelmen kívül hagyták, mivel a jég általában nem jelent jelentős veszélyt az ilyen hatalmas hajókra. 

A szakemberek szerint a frontális ütközés is áldozatokat követelt volna, a hajó orrában tartózkodók vélhetően nem élték volna túl a balesetet, ugyanakkor a hajó szerkezete miatt valószínűleg így nem süllyedt volna el.

A történelem is azt mutatja, hogy ha a Titanic orral ütközött volna a jéghegynek, akkor jobb kimenetele lett volna a balesetnek. Az SS Arizona 1879-ben ütközött jéghegynek, az SS Grampian szintén túlélt egy frontális ütközést 1919-ben - írja az iflscience.com. Utóbbin két kapitány is életét vesztette és hatalmasak voltak a károk, de egyik hajós sem süllyedt el.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek