Tömegverekedés

Verőemberek várták a kórház előtt az ercsi lövöldözés sérültjét – nem mert bemenni

Bors

Létrehozva: 2024.08.13.

Módosítva: 2024.08.15.

Balog János a lőtt sebe ellenére, még az épület közvetlen közelébe sem ment, mivel ott a támadói várták – állította lapunknak a férfi.

A Bors számolt be róla elsőként, hogy milyen lövöldözés, dobálózás és tömegverekedés alakult ki augusztus 10-én, kora délután a Fejér vármegyei Ercsi településén, az Egressy utcában. Lapunk azóta több részletet is kiderített, amit most megosztunk.

Balog Jánost a térde közvetlen közelében érte éles lövés a szombati támadás során Fotó: Bors

– A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték a tettesek elfogásához – tudta meg a Bors a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól. Azóta azt is megtudtuk, hogy az esetnek több sérültje van, akik közül olyan is akad, akit éles lövés talált el a jobb térde közvetlen közelében azon a szombat délutánon.

Egy korábbi feljelentés miatt jöttek az öcsém és a fiam házára, hogy vonja vissza a vallomását. Emiatt megtámadtak mindenkit itt az utcán

mondta el a helyszínen a Borsnak Balog János, a lapunk által elsőként közzétett felvételen látható Balog Attila bátyja, majd hozzátette:

Meglőttek egy éles fegyverrel, folyamatosan járok kezelésre. Hárman vagy négyen sérültünk meg. A fiam ablakát is betörték, ahol a kisunokám megsérült.

János unokája kinézett az ablakon, amit bedobtak egy kődarabbal, így ő az arcán és a combján sérült meg – tette hozzá János, aki a történtek óta nem szívesen hagyja egyedül családját. A férfi ráadásul éppen a kórházba tartott az egyik kezelésre, de nem tudott eljutni a bejáratig, mivel a szombati támadók közül többen ott vártak rá.

János unokája akkor sérült meg, amikor a támadók bedobták az ablakot Fotó: Bors

Nem tudtam bemenni, mert ott köröztek a kórház körül, így inkább hazajöttem

mesélte el a Borsnak János, aki nem tudja, hogyan fajulhattak el idáig a dolgok. A szombati támadás után a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk:

- Az elkövetőket végül összehangolt akcióban augusztus 11-én, nem sokkal 12 óra után a 6-os főútnál fogták el. A rendőrök 17 férfit állítottak elő, közülük 15-ot őrizetbe is vettek, elszámoltatásuk jelenleg is folyik. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelniük.

Balog Attila az, a Bors által elsőként közzétett felvételen látható férfi, aki felemelt kézzel, széttárt karokkal sétált a támadók felé. Az ő öccse, Zoltán családjának támadtak neki, valamint az bátyja, János lábát érte éles lövés augusztus 10-én, szombaton.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek