Túlélő

Valóságos csoda: három nap után élve találtak rá az étlen-szomjan hagyott újszülöttre

K.B.

Létrehozva: 2024.08.22.

A mindössze néhány napos csecsemő túlélte a megpróbáltatást. Talán az égiek vigyáztak rá?

Felemelő hírek érkeztek egy kis görög szigetről, Tilosról. A helyi hatóság ugyanis arról számolt be, hogy sikeresen megmentették azt a szigeten rekedt embercsoportot, amelyet néhány szívtelen embercsempész élelem és víz nélkül magára hagyott az Égei-tenger közepén. A csoport egyik tagja egy mindössze 50 napos csecsemő volt, aki felnőtteket megszégyenítő erővel kapaszkodott az életéhez, és túlélte, hogy mindössze néhány csepp tejet tudott csak elfogyasztani a szigeten, miközben a szülei már a sós vízből próbáltak meg iható folyadékot előállítani. 

A Tiloson rekedt emberek azonban 3 nap után elképesztő dolgot vettek észre, a görög mentőszolgálat munkatársai ugyanis gumicsónakokkal jelentek meg az öböl partjánál és kimentették a bajba jutottakat, köztük a kisbabát is, akit stabil állapotban szállítottak kórházba. Az eset során egy szívmelengető fotó is készült róla, hogy az egyik mentőtiszt a karjaiban fogja a kis csöppséget, aki a kórházban az Ionas nevet kapta – számolt be róla a Metro.

A helyiek körében nagy tiszteletnek örvend az Ionas név, ő ugyanis egy legendás szerzetes volt, aki több évszázaddal ezelőtt megépítette a sziget kolostorát, az Agios Panteleimont.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek