Felháborító

„Városunkat elárasztják a részeg turisták – néhány hely tiltó zónává vált”

KL

Létrehozva: 2024.08.04.

A zűrzavar miatt a városvezetésnek be kellett avatkoznia.

Valencia, Spanyolország harmadik legnagyobb városa, az ország keleti partján fekszik, és évente mintegy 2,2 millió látogatót vonz lenyűgöző strandjaival és gazdag kulturális örökségével. Ám mindezeknek a helyek már annyira nem örülnek.

alkohol, ital, részegség, részeg, kocsma, pub, Pixabay illusztráció
Valenciában már a részeg turisták is gondot okoznak Fotó: Pixabay

Ugyanis a valenciai lakosok szerint városukat egész évben sok kiránduló árasztja el, amely "tarthatatlanná" és "elviselhetetlenné" vált számukra. Szerintük a településük turizmusa átalakult. Korábban a kirándulók beáramlása szezonális volt, de most a helyiek szerint Valencia egész évben zsúfolt. Felháborodásuknak pedig most hangot adtak a Redditen, az r/Valencia csoportban.

Úgy gondolom, hogy az egyik legnagyobb probléma éppen az, hogy a turizmus szezonális jellege megszűnt Valenciában. Korábban, néhány évvel ezelőtt, az ember tudta, hogy április-májusban nem mehet a központ vagy a Ciutat Vella közelébe, mert tele lesz emberekkel, és kész. Most pedig egész évben ez van, és ez egy rémálom

- panaszkodott az egyik felhasználó, aki megjegyzi, hogy vannak már olyan helyek, ahová be sem mennek, mert "tele vannak emberekkel", és sajnálkoztak, hogy a "hagyományos üzletek" elvesztek a "szuvenírboltok", "általános boltok" és "gyorséttermek" pedig teret nyertek.

− Ahogy mások is mondták, a probléma az, hogy a turizmus már nem csak nyáron van. A kikötő területén (és ha a kabinoson keresztül megyünk) lehetetlen úgy sétálni, hogy ne hallanánk minden sarkon angol szót, ne látnánk a biciklis turistacsoportokat, amelyek az egész utcát elfoglalják, és a turistalakásokat. Nem is beszélve a durva részegekről, akik a teraszokat foglalják el - magyarázta egy másik hozzászóló.

Úgy tűnik, hogy a hatóságok most megpróbálják kezelni a problémát. Júniusban a valenciai városi tanács egyhangúlag megszavazta, hogy 12 hónapra befagyasztják a turistalakások engedélyezését. Ez a szabályozást azt jelenti, hogy a kirándulók nem bérelhetnek ideiglenesen lakást egy olyan tömbben, amelyet jellemzően a lakosok használnak - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek