Halálos betegség

Halálos diagnózist kapott a 2 éves kislány, pedig csak a lába fájt

Bors

Létrehozva: 2024.08.25.

A gyermek születésekor még minden rendben volt. Néhány évvel később jelentkeztek az első tünetek, amelyekről a szülők sem gondolták, hogy végzetes betegséget jeleznek.

Egy nyolcéves, mindig vidám és játékos kislány hunyt el egy ritka betegségben. A gyermek eleinte arra panaszkodott édesanyjának, hogy fájnak a lábai.

Az Angliában élő Ava Harrisnál metakromatikus leukodisztrófiát diagnosztizáltak, amikor mindössze kétéves volt. A betegség a fizikai és mentális képességek fokozatos elvesztését okozza, a beteg látásvesztést, halláscsökkenést és mozgási nehézségeket tapasztal, miközben az agy működése egyre romlik és rohamok jelentkeznek. A páciensek várható élettartama mindössze 5-8 év. Ava tavaly decemberben, 8 éves korában, tüdőgyulladás következtében hunyt el. Édesanyja, a 31 éves Katie Lowe, szívszorító megemlékezésében elmondta, hogy Ava „vicces, játékos” és olyan kislány volt, aki mindent imádott.

Miután megbetegedett, barátaink és családunk adománygyűjtést szervezett, és elvitték őt Disneylandbe Párizsba. Imádta

– nyilatkozta Katie hozzátéve, hogy amikor Ava megszületett, „minden tökéletesen rendben volt”, és a család normális életet élt, de amikor a kislány kétéves lett, kezdtek problémák felmerülni.

Elkezdte mondani, hogy fájnak a lábai. Állandóan az orvoshoz jártunk, hogy kiderítsük, mi a baj. Ezután  fulladozni kezdett az ételtől és italtól. A háziorvos táplálkozási szakemberhez küldte, és 2017 augusztusában MRI-vizsgálatot végeztek rajta. Megtörtént a vizsgálat, és nem gondoltuk, hogy bármi rossz fog történni, de aztán az orvosok behívtak minket egy szobába, és közölték, hogy metakromatikus leukodisztrófiával küzd

– tette hozzá a gyászoló anyuka, akivel az orvosok tudatták, hogy gyermeke minden képességét el fogja veszíteni, amíg meg nem hal. A kislány izmai ezt követően el is kezdték felmondani a szolgálatot. Tavaly decemberben Ava úgy ébredt, hogy zörej hallatszott a mellkasából. Katie azt hitte, hogy tüdőgyulladása van, ezért kórházba vitte, hogy antibiotikumkezelést kapjon. A kórházban igazolták is a diagnózist, de semmit sem tehetnek a kislányért - írja a Mirror.

Sikerült időben odahívnunk az összes családtagot és barátot. Óriási sokk volt, de inkább ez, mint hogy szenvedjen, számára nagyon békés volt az elmúlás. Egy külön szobában voltunk, és Disney-dalokat játszottak neki

– árulta el Katie az utolsó pillanatokról. Az emlékeiben ugyanakkor olyan élénken él gyermeke, hogy számára a veszteség „még mindig nem tűnik valóságosnak.”

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek