Szívszorító

„Ő gégekanülön keresztül tud csak lélegezni” – Szívbeteg kislányuk, Fanni számára kér segítséget a gödöllői család

Létrehozva: 2024.08.17.

A kis Fanni kromoszóma betegséggel született, nemrég pedig egy komoly szívműtéten is átesett. A kislánynak fejlesztésekre lenne szüksége, hogy levehessék a gégekanüljét, de erre nincs pénze a családnak.

Egy gödöllői házaspár olyan harcot vív nap, mint nap, ami sokunk számára elképzelhetetlen. Kislányuk, a most 7 és fél éves Fanni kromoszóma betegséggel és kétfajta szívfejlődési rendellenességgel született. A szülők célja, hogy fejlesztésekre vigyék kislányukat, de kifogyott a családi kassza. Fannika már három éve nem volt rehabilitáción, pedig erre nagy szüksége van, hiszen jelenleg sok mindenre nem képes egyedül. Már az is nagy szónak számít, hogy kapaszkodva, 20 másodpercet tud ülni.

A kislány egy komoly szívműtét után 15 napig volt lélegeztetőgépen, azóta pedig egy gégekanüllel lélegzik  Fotó: Olvasói fotó

Kislányuk rehabilitációjára és egy babakocsira gyűjt a család

Marton Beatrix, Fanni édesanyja az elmúlt öt hónapban kislánya mellett volt a kórházban, akinek egy komoly szívműtéte volt. Az édesanya ez idő alatt azonban szinte minden bevételtől elesett, az édesapa hiába dolgozik erejét megfeszítve családjáért, a mindennapi élet fenntartása mellett Fanni rehabilitációjára már három éve nem maradt pénz.

Jó lenne elvinni Fannikát rehabilitációra csak hát az államiban fél-háromnegyed évet is kell várnia. Így hát a magánban gondolkodom ismét, ami borzasztóan drága. Pedig szükség lesz rá, mert csak akkor tud valamikor lekerülni a gégekanül, amin keresztül most lélegzik, ha képes lesz egyedül ülni. Ehhez viszont még fejlesztés kell

 – mesélte az édesanya a Borsnak, akinek az élete a folyamatos kórházba járásról szól és az aggodalomról Fanniért. Ráadásul emellett még beteg édesapját is ápolnia kell.

Fanni 15 napig volt lélegeztetőgépen, jelenleg egy kanülön keresztül lélegzik. Gyakran járunk vele kontrollokra a szívműtét után, nem egyszerű az életünk… sokat könnyítene a közlekedésen, ha lenne egy új babakocsija, mert az előzőt már kezdi kinőni. Az állam támogatja a nagy részét, de így is 120 ezer forintot bele kell adnunk – részletezte Beatrix, aki jelenleg nem tudja miből tudnák megvenni a babakocsit, hiszen ő hónapok óta nem kapott táppénzt.

A 7 és fél éves Fannika hamarosan kinövi a babakocsiját, az ülés gyakorlására azonban szükség van ahhoz, hogy előbb utóbb lekerülhessen a gégekanül  Fotó: Olvasói fotó

A szülők legnagyobb álma, hogy összegyűjtsenek annyi pénzt, hogy kislányuknak fizetni tudják a terápiákat, ezzel esélyt kapva arra, hogy minél több dologra legyen képes önállóan. Fanni így előbb-utóbb megszabadulhatna a gégekanültől és újra szabadon lélegezhetne.

Ahhoz, hogy ő minél ügyesebben üljön, szükség van az új babakocsira, ezért is kérjük az emberek segítségét ennek a megvásárlásában. Hiszen ez a feltétele annak, hogy Fannikáról lekerülhessen a kanül 

– zárta gondolatait az édesanya, aki minden segítségért nagyon hálás előre is. A családot az alábbi Facebook-posztban található számlaszámon lehet támogatni. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek