Drámai

"Én soha nem engedem el a kezed!" – Újabb fájdalmak kínozzák a hatéves, súlyos beteg Szofit

IF

Létrehozva: 2024.08.03.

Szofika egy igazi harcos, aki már nagyon sok megpróbáltatáson van túl. Babaként agyvérzése volt, és emiatt állandó kezelésekre, fejlesztésekre szorul. A varsói csípőműtének hála a kislány lényegében egy új testet kapott, amiben sokkal jobban érzi magát és ami a legfontosabb: esélyt kapott arra, hogy járni tanulhasson. Most azonban egy újabb problémával kellett szembesülniük.

Ahogy arról lapunk korábban már többször beszámolt, a hatéves Dandár Szofi már tucatnyi agyműtéten, kezelésen van túl, ám a könnyebb életért vívott küzdelme tovább folytatódik. Az utóbbi időben minden energiáját abba fekteti, hogy egyszer képes legyen egyedül járni. Már meg is tette első önálló lépteit, ám újabb probléma merült fel a kislánynál: veseköve van.

Szofi végre az utcán sétálhatott / Fotó: Facebook/Együtt Szofi Mosolyáért Alapítvány

Szofinak korábban azt  jósolták az orvosai, hogy ágyban fekvő magatehetetlen felnőtt lesz. Ha ez nem lett volna elég lesújtó hír a családnak, két éve csípőficamot is diagnosztizáltak nála, ami miatt nem tudott terpeszteni a lábával, az izmok pedig tovább rövidültek. A műtétet sokáig halasztaniuk kellett, mivel a kislányt szörnyű epilepsziás rohamok kínozzák, de végül 2023 szeptember 27-én megműtötték. Szofi élete teljesen megváltozott azóta. 

Hat év alatt az első igazi lépései

A kislány kitartóan gyakorolt, heti két robotterápián vesz részt. Végül 2570 lépés után, amit a robot segítségével tett meg, a járókeretében bár egy pici segítséggel, de végre lépkedett. Sőt, kihasználva a jó időt, az utcára is kivitték, ahol szintén megtett pár lépést.

Soha ne add fel Kincsem, én tudom, hogy sikerülni fog! Tudom, hogy ez a sok energia, idő, pénz, az a rengeteg munka, minden terápia, eszköz, kisebb-nagyobb műtétek, beavatkozások nem hiábavalók, érted vannak, hogy amit csak megtanulhatsz, elérhetsz  ebben az életben azt elérd és megtanuld! Én soha nem engedem el a kezed! 

– biztatja a kislányt édesanyja, Beatrix.

Csőstül jön a baj

Beatrix rendkívül csodálja gyermeke erejét és kitartását. Bár minden nap egy küzdelem, a hős anya és lánya együtt mindent kibírnak. Szofit pici kora óta epilepsziás rohamok kínozzák, amiket az idő múlásával sem lehet megszokni. Édesanyja azonban próbál mindig helytállni, még ha könnyekkel a szemében is teszi ezt.

Tegnap robotterápiáról tartottunk hazafelé, amikor útközben a Hungária körúton a legnagyobb dugóban állva beindult az epilepsziás roham nála. Sikerült gyorsan félreállni, de Szofit már csak a járdára tudtam lefektetni, hogy beadjam neki a görcsoldót

– mesélte Beatrix.

Több járókelő is megijedt a látottakon és aggódva léptek hozzájuk, hogy hogyan tudnának segíteni rajtuk. Az édesanya azonban mindenkit megnyugtatott, hogy tudja kezelni a helyzetet.

Megnyugtattam őket, hogy nincs semmi baj, több száz rohamot végig csináltam már, tudom kezelni a helyzetet, el fog múlni… De közben mégis potyogtak a könnyeim, mert a szívem szakad meg, annyira rossz őt így látni! 

– tette hozzá.

Szofit kórházba kellett szállítani / Fotó: Facebook/Együtt Szofi Mosolyáért Alapítvány

A héten pedig újabb nehézséggel kellet megküzdeniük. Szofi kórházba került, ugyanis szörnyű fájdalmai voltak. Az orvosok megállapították: a gyermeknek veseköve van. Bár a kórházból haza mehetett, figyelmeztették őket, hogy ez bármikor újra megtörténhet.

Sajnos Szofika a csillogó kristályokat a veséjében gyűjtögeti. Fájdalmas sírásának, nyugtalanságának az oka az volt, hogy pár kövecske útnak indult, ami borzalmas vesegörccsel járt. Egy részétől sikeresen megszabadultunk, de maradt még, így azok bármikor útnak indulhatnak… 

 – adta hírül Beatrix.

A kislány azonban szokásához híven, most is felnőtteket megszégyenítő bátorsággal és türelemmel viselte a megpróbáltatásokat. 

Szofi a legnagyobb hős a világon, angyali, tiszta lélekkel, és földöntúli erővel!

 – zárta gondolatait az édesanya.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek