Amputáció

Csak kertészkedett, hamarosan a műtőben találta magát: mindkét lábát elvesztette a hatgyermekes édesanya

Létrehozva: 2024.08.22.

Még véletlenül sem gondolta az asszony, hogy egy kis munka a kertben örökre megváltoztatja az életét.

Egyik pillanatról a másikra vált pokollá az élete egy hatgyermekes idős asszonynak tavaly, amikor kertészkedés közben megcsípte valamilyen bogár. Máig nem tudja, mi lehetett, sőt, eleinte nem is szentelt neki különösebb figyelmet, másnapra azonban az aprócska piros csípésbő nagy fekélyek lettek. Az orvosoknak végül a nő mindkét lábát le kellett vágniuk, hogy az életét megmentsék. Az Írországban élő Josie Rowley tavaly szeptemberben kért segítséget a háziorvosától, aki először antibiotikumot írt fel neki. Ez azonban nem használt. Ezt követően kapott kompressziós kötést, majd piócákkal igyekeztek javítani a helyzeten. A most 69 éves nő lábának keringése azonban emiatt olyan gyenge lett, hogy elkezdett elfeketedni és elhalni a szövet. Először az egyik, majd 10 nappal később a másik lába amputálása mellett döntöttek az orvosok.

Josie Rowley, GoFundMe
Josie Rowley mindkét lábát elvesztette  Fotó: GoFundMe

Az első műtét után még az asszony nyugodt volt. A második azonban összetörte.

Egy lábbal még mindig tudsz valamennyire mozogni, de ha mindkettőt levágják, az egy teljesen más történet

 – idézi a The Sun cikke a nőt, aki hozzátette: igazi világjáró volt egész életében, ezért is felfoghatatlan számára, hogy aztán mindez a saját kertjében történt vele.

– Sokszor csíptek meg és sok országban éltem, ahol jóval veszélyesebb rovarok vannak. Nem gondolsz rá, hogy mindez végül a saját kertedben történik meg veled.

Az asszony természetesen igyekszik alkalmazkodni új életéhez. Kénytelen ezt tenni. Lányával él egy fedél alatt, a lakást pedig átalakították, hogy kerekesszékkel is megközelíthető legyen minden. Jelenleg is adományokat gyűjtenek, hogy még kényelmesebbé tegyék a 13 unokával rendelkező asszony mindennapjait. Eddig 14 ezer font (6,5 millió forint) gyűlt össze a kitűzött 20 ezer fontos célból.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek