Elképesztő

"Hátha még 90 évesen is kigurít a lányom" – Az Arató család az összes eddigi Sziget Fesztiválon részt vett

IF

Létrehozva: 2024.08.09.

A szentesi család már a 30. Szigetén vesz részt. Arató Mátyás és családja imádják ezt a rendezvényt és el sem tudják képzelni a nyarat a fesztivál nélkül.

A Sziget az egyik legnépszerűbb európai kulturális és könnyűzenei esemény, ám sokan megfizethetetlennek tartják. Azonban a szentesi koncertszervező Arató Mátyás és családja hűségükért egy örökbérletet kaptak a szervezőktől ajándékba, ugyanis 30 éve minden évben kilátogatnak a rendezvényre.

Mátyás imádja a Szigetet  Fotó: SZL

A szentesi Arató Mátyás el sem tudja képzelni, hogy a nyár Sziget nélkül teljen. Feleségével rajonganak a világzenei koncertekért, a cirkusz- és utcaszínházas produkciókért. Lányuk, Sára, aki szinte egy idős az eseménnyel, gyakorlatilag ebbe nőtt bele.

Ez már a 30. Szigetünk. Már azt sem tudom, mikor kezdődött, talán 93-ban. Azóta mi kint vagyunk családostól. A lányom, aki most 32 éves lesz,  talán 3 éves volt, mikor legelőször ide kihoztuk

– mesélte el lapunknak Mátyás.

A 25. Sziget alkalmával különleges akciót hirdetett a fesztivál: aki igazolni tudta, hogy részt vett minden évben a fesztiválon, az kapott egy ingyenes belépőt. Természetesen a szentesi házaspár ezt könnyedén teljesítette, hiszen az összes karszalagot emlékként őrzik. Nem sokkal később pedig örökbérlettel jutalmazták meg a családot.

Sára apja nyakában 1996-ban a Szigeten  Fotó: Olvasói

– Megkérdeztem a szervezőket, hogy nem lehetne valami olcsóbb jegyet venni nekünk? 

Azt mondták, hogy „Nektek jár!”, úgyhogy azóta megkaptuk az örökbérletet is. Azóta jövünk, folyamatosan. Amíg bírunk, kijövünk

 – árulta el nevetve a szigetlakó.

Mátyás és felesége, Anita, rengeteg élményt gyűjtött a Szigeten. Olyan ikonikus zenei alakokat hallhattak élőben, mint David Bowie, Pitti Smith, Motorhead és a Sex Pistols.

Óriási élmények voltak. Sehol nem láthattam volna ezeket a zenekarokat, csak itt a Szigeten. Bár sokan meglepődnek, hogy a mi korunkban miért jövünk még ki ide. Azt fontos tudni, hogy a Sziget mindenkinek szól, kortól függetlenül. Persze a fiatalok többen vannak, de egyébként mindenféle korosztályt megtalálni. Azon a részen, ahol mi szoktunk lenni, ott kisebb a nyüzsgés, nincs tömeg. Ne gondolja senki, hogy én kilógok a korommal. Nálam sokkal idősebbek is vannak

– mesélte és azt is elárulta a Borsnak, hogy a sátrazás már nem az ő világuk. Utoljára 2019-ben sátraztak, ám azóta lánya Budapestre költözött, így inkább esténként haza taxiznak.

A szentesi család örökbérletet kapott  Fotó: Olvasói

Mátyás szerint a Szigetet csak élvezni lehet. A hosszú évek alatt egyszer sem találkozott olyannal, hogy bármi nagy probléma lett volna. Véleménye szerint ez annak köszönhető, hogy a Szigeten teljesen más a hangulat és az emberek hozzáállása a dolgokhoz. Lapunknak elmondta: nagyon örülne neki, ha az egész világon olyan lenne a társadalom, mint amilyen emberek ezen a fesztiválon vannak.

Nem véletlenül találták ki azt a szlogent, hogy ez a szabadság szigete. Ha olyan lenne a társadalom, mint amilyen emberek ott vannak, akkor nagyon boldogok lehetnénk. A fél életem azzal telt, hogy valamilyen formában ott voltam. Remélem még sokáig lesz Sziget, hátha még 90 évesen is kigurít a lányom… 

– zárta gondolatait Mátyás.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek