Diagnózis

Heteket adtak csak a migrénes 35 éves férfinek: „Boldog, fitt, energikus négygyermekes családapa voltam”

K. C.

Létrehozva: 2024.08.10.

Megromlott a látása és rosszullétekkel küzdött. Az orvosok azt hitték nem fogja túlélni a betegségét.

Migréntől kezdett szenvedni a 35 éves Dan Wyatt, de amikor a látása is rosszabbodni kezdett szemészhez fordult segítségért. Az optikusok azonban nem találtak semmi rosszat a látásában. Néhány nappal később súlyos szédülés lett rajta úrrá. A vizsgálatok ekkor derítették ki, hogy oligodendrogliómával, egy ritka daganattal él.

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Dan-nek azt mondták, hogy heteken belül meg fog halni, ha nem operálják meg. Sikeresen megműtötték, eltávolították a daganatát. 

A somerseti Wellingtonból származó Dan, aki földmérőként dolgozik, elmondta: „A diagnózisom előtt boldog, fitt, energikus négygyermekes családapa voltam. Aztán megtudtam az igazságot. Az agydaganat nem csak az egészségemet érintette, hanem megváltoztatta az én és az egész családom életét. Fel kellett adnom a munkámat, a feleségemnek is fel kellett adnia a munkáját, hogy gondoskodhasson rólam, mivel a daganat eltávolítására végzett műtétet követően sokat veszítettem a látásomból. A rák nem törődik azzal, hogy kinek árt, és nem csak a diagnosztizált személyt érinti, hanem kihat a körülötte lévőkre is.”

Dan anyósa augusztusban 274 mérföldet kerékpározik, hogy pénzt gyűjtsön az Agytumor-kutatás számára. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek