Szívszaggató

Hétköznapi hősök: ez történt a győri horrorbalesetben elhunyt Tamás temetésén

Létrehozva: 2024.08.12.

A motorostársak nem mindennapi dolgot tettek a horrorbalesetben elhunyt társuk, V. Tamás emlékéért és családjáért.

Mint arról lapunk is beszámolt, július 31-e óta gyászol a győri motoros társadalom. Aznap egy szörnyű horrorbalesetben életét vesztette közkedvelt és sokak által ismert társuk, V. Tamás. A 34 éves férfi az M1-es felől motorozott éppen, amikor egy balra kanyarodó autós nem adta meg neki az elsőbbséget, és elgázolta Tamást. A férfinek esélye sem volt a túlélésre, azonnal meghalt. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
A motorosok rekordidő alatt összegyűjtötték elhunyt társuk családjának a milliós összeget   Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A tragikus eset után nem csak a család, a barátok és az ismerősök, de a helyi motorosok is összeomlottak, a hosszú évek óta motorozó Tamást ugyanis nem csak, hogy mindenki szerette, de közkedvelt alakja volt a helyi motoros életnek. Népszerűségét csak növelte, hogy rengeteg motorostársán segített: ugyanúgy szívén viselte a balesetező motorosok sorsát és felépülését, mint egy tragédia esetén a gyászoló család támogatását. Most eljött az a szomorú nap, hogy a többi motoros fogott össze Tamás családjáért: a férfi rommá tört motorján ugyanis 12 havi törlesztőrészlet, azaz közel egy milliós tartozás volt, amit a családra terhelnek.

Társai ezért megható kezdeményezésbe fogtak: Tamás barátjának, Lászlónak a vezetésével igyekeztek összegyűjteni a milliós nagyságrendű összeget.

 A több tucat emberből álló csapat úgy tervezte, hogy a temetésén egy lezárt faládikában adja oda a családnak az összegyűlt összeget: 

A temetőben egy nagy füves részen meg tudunk állni sorban, egymás mellett. Ott egy látható helyen megtaláljátok azt a zárt ládikát, amiben Tamás motorjára gyűjtünk! Ezt a zárt ládikát a temetésen mindenki előtt át szeretnénk adni a családnak! Ha későbbiekben valamit fizet a biztosító, a casco, azzal pluszban segítik a családot

 - írta a szertartás előtt László. Kezdeményezésük gyors és szívszorító eredményt hozott: a búcsúztatóra ugyanis rekordidő alatt összegyűlt a pénz.

Nincsenek szavak. A szomorúság mellett célt ért a ládika tartalma. Péter (Tamás testvére)  szerint elérte azt az összeget, amit esetleg fizetni kell: 930 ezer, plusz, akik utaltak. Köszönjük nektek, köszönöm mindenkinek!

 - hálálkodott meghatottan László. 

A férfi búcsúztatója is szívfacsaró volt: mint minden vérbeli motorosnak, az ő temetésére is tucatjával, hosszú, tömött sorban érkeztek a motorosok, akik aztán sorfalat állva köszöntek el barátjuktól. 

A szertartás után még nem ért véget a búcsú: László vezetésével egy emlékgurulást is tartottak Tamásért.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek