Időjárás

Ez durva: 17 vármegyére adtak ki riasztást

KL

Létrehozva: 2024.08.01.

Megint nem lesz hozzánk kegyes az időjárás.

Az elmúlt időszakban visszafogott arcát mutatta az időjárás. Enyhébb nyári napokat élhettünk át. Azonban ez nem marad sokáig így. Sajnos nincsenek jó híreink a következő időszakra.

hőség, kánikula, párakapu
Fokozódik a hőség Fotó: Csapó Balázs

Csütörtökön sok napsütés várható délutáni gomolyfelhőkkel. Csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Fokozódik a hőség, délen már 37-38 fok is lehet. Délutántól megerősödhet az ÉNy-i szél - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Folytatódik a kánikula

Péntek

A sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyfelhők, és elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Marad a meleg: délután 30-36 fok valószínű. Erős lehet az ÉNy-i szél.

Szombat

Sok napsütésre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csupán néhol lehet frissítő csapadék. 30-33 fok valószínű délután.

Vasárnap

Túlnyomóan napos idő várható, kevés gomolyfelhővel. Kicsi az esély csapadékra. Az ÉNy-i szél gyakran lesz élénk. 30-35 fok körüli strandidő ígérkezik.

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. 3 vármegyére narancs-, 14 vármegyére citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 és 27 °C felett alakulhat. Térképen mutatjuk az érintett vármegyéket:

Időjárás riasztás hőség kánikula
Szinte az egész országra riasztást adtak ki a nagy meleg miatt Fotó: met.hu

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek