Előrejelzés

Eddig tartott a frissítő, hűvös idő: visszatér a kánikula – mutatjuk, meddig marad velünk a hőség

K.B.

Létrehozva: 2024.08.06.

A hétvégén már országos hőség lesz 30 fok feletti idővel. De vajon meddig tart ki a meleg?

Kedden, augusztus 6-án csak kevés gomolyfelhő zavarja a ragyogó napsütést. Nem várható csapadék. 30 fok körüli strandidő lesz. Már csak néha lesz élénk a szél. Az éjszaka azonban borzongós hőmérséklet lesz, akár 12 fokig is lehűlhet a levegő.

nyár, napszemüveg, időjárás, medence, strand, kánikula, hőség
A hűvös napok után visszatér a kánikula /Fotó: Unplash.com 

Szerdán, augusztus 7-én sok napsütés, igazi kánikula valószínű. Eső nem lesz. 30 és 35 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön és pénteken, augusztus 8-án és 9-én folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel, délutáni gomolyfelhőkkel. Elszórtan zivatar, zápor előfordulhat. Az ÉNy-i szél ismét gyakran lehet élénk. 31 és 36 fok közötti országos hőség ígérkezik, és már éjszaka sem hűl le olyan alacsony hőmérsékletre az idő, mint a hét korábbi napjain – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

Meddig tart ki a hőség?

A hosszabb távú előrejelzések szerint még a jövő héten is komoly hőséggel számíthatunk. Az alább látható diagram szerint augusztus 13-án és 14-én, azaz jövő kedden és szerdán lesz a csúcs, ekkor 38 fokkal számolhatunk.

időjárás augusztus
Egy hét múlva már 38 fok lesz  Fotó: Köpönyeg.hu

Az Accuweather hosszabb távú kitekintése szerint egészen augusztus 20-ig kitart a hőség, ekkor azonban ismét vissza fog esni jó pár fokkal. Csak addig bírjuk ki!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek