Időjárás

Dupla riasztást kapott az ország, a következő napokban minden a nyakunkba szakad - Időjárás

Bors

Létrehozva: 2024.08.07.

Jön a kánikula, és vele együtt a zivatarok, amelyek jégesőt is hozhatnak. Péntektől tisztul ki az ég!

A következő napokban egyre melegebb időre kell készülni, ugyanakkor zivatarok is egyre több helyen fordulhatnak elő. Hétvégére ismét beköszönt a kánikula!

strand, nyár, napsütés, strandidő, kánikula, meleg
Jön a strandidő! / Illusztráció (Fotó: Pexels)

Szerdán sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás, 30-34 fokos kánikula lesz. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyére. Ezeken a területeken elsődleges veszélyforrást jelent a villámlás, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

Csütörtökön országos hőség várható 31-36 fokos maximumokkal, de emellett még több helyen várható zivatar. Utóbbi miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolva, Vas és Veszprém megyében van érvényben citromsárga figyelmeztetés. A hőség miatt is elsőfokú riasztást adtak ki Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyére.

Jégeső is lehet! (Forrás: met.hu)

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarja a forró napsütést - írja a Köpönyeg. Frissítő csapadék csak elvétve fordulhat elő, 35 fok körüli meleg valószínű.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek