A Magyar Cukrász Ipartestület idén már 18. alkalommal hirdette meg a versenyt.
Az ország minden pontjáról, összesen 31 cukrászati remekművel neveztek a versenyzők, melyek közül a szakmai zsűri hatot juttatott a döntőbe. Ma az is kiderült, hogy 2024-es Magyarország tortája címet Kovács Alfréd és az Édes Vonal cukrászda Mákvirág nevű tortája nyerte el. A második a Rigófütty lett, a harmadik helyen pedig a Fekete gyöngy végzett.
Mesebeli torta, melyben gyermekkorom meghatározó ízei jelennek meg. A fehér csokoládés krém lágy textúrája mellett ott van a fanyar feketeribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye. A mákos tészta emléke és a kertben leszakított feketeribizli is a friss süteménnyel kínáló nagyanyámat idézi. Számos variációt követően találtam meg ezt a harmonikus összeállítást
- idézte a mindmegette.hu Kovács Alfrédot.
A 2024. évi verseny témája a „szuperélelmiszer” volt, mellyel a szervezők a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra szeretnék felhívni a figyelmet.