Ünnep

„Ez a szülinap más volt mint a többi, nagyon vártam!” - betöltötte a 18-at a fekve érettségizett SMA Nárcisz

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.08.20.

Nárcisz borzasztóan örül, hogy ezt a napot is megélte, hiszen orvosai csupán néhány évet jósoltak neki. Nárcisz mára fiatal felnőtté cseperedett, aki nap mint nap hatalmas mosollyal az arcán a túlélésért harcol.

Megünnepelte 18. születésnapját Lisztes Nárcisz, a hős SMA beteg, aki azzal vívta ki az emberek tiszteletét, hogy dacolva a halálos betegséggel két tantárgyból is előrehozott érettségi vizsgát tett idén májusban. És persze itt egyáltalán nem akar megállni. Nárciszról 8 hónapos korában derült ki, hogy SMA beteg. Orvosai csupán néhány évet jósoltak neki. A gerinc eredetű izomsorvadás egy ritka genetikai betegség, melyre több mint egy évtizeddel ezelőtt még semmilyen gyógymód nem létezett, ám Nárcisz, amióta csak él, egy oroszlán erejével küzd az életéért!

Nárcisz rácáfolt az orvosok prognózisára Fotó: olvasói

Nárcisz augusztus 13-án töltötte be a 18. életévét, ami amúgy is egy igen nagy mérföldkő, ám számára ez még inkább igaz.

Ez a szülinap nagyon más volt, mint a többi. Ezt nagyon vártam! Sokan nem hitték, hogy el fogok jutni idáig, de ezt is megcsináltam

 – mesél hatalmas lelkesedéssel születésnapjáról a fiatal lány, aki családja körében otthon ünnepelte meg a nagy eseményt. Édesanyja kedvenc ételével lepte meg, ráadásul egy hatalmas tortát is sütött neki, melyen 18 szál gyertya hirdette a lány felnőtté válását.

Sok kedves embertől kaptam képeslapot, rengetegen felköszöntöttek. Nagyon jó érzés, hogy ennyien szeretnek. Igazából nem is kell több

 – idézi fel Nárcisz a születésnapi élményeit, majd hozzáteszi, kapott egy gyönyörű fülbevalót, ráadásul ha minden jól alakul, újra teljesülhet az egyik álma: repülhet a Balaton felett. Nárcisz számára a legfontosabb a suli, ugyanis rendkívül tudatos és tisztában van vele, hogy csak tanulással juthat előre az életben.

Nárcisznak a suli az első Fotó: Máté Krisztián

A sulit és a megpróbáltatásokat nagyon várom. Bízok magamban és a tanáraimban!

 – lelkesedik Nárcisz, majd lesújtó hírekkel folytatja: kiderült, Nárcisz szinte minden eredménye rossz, így most étrend kiegészítőt és gyomorvédőt is kap, de nem kizárt, hogy műteni kell majd. Nárcisz persze egyáltalán nem a műtéttől fél, hanem attól, hogy a komoly hasi műtét utáni hosszú rehabilitáció miatt nem fog tudni teljesíteni az iskolában. Nárcisz nem keseredett el az eredménytől, hiszen megszokta már a kockázatos helyzeteket.

Akármi lesz, meg fogom oldani! Viszont történt még egy rossz. Betört a telefonom kijelzője és alig tudom használni

 – zárja Nárcisz, akinek ágyhoz kötött betegként a telefon az egyetlen eszköze ahhoz, hogy kapcsolódhasson a külvilághoz, ráadásul a tanulásban is nagy segítségére van az okos eszköz. A fiatal felnőtt bízik benne, hogy hamarosan megoldódik a problémája, hiszen számára az iskolakezdés telefon nélkül szinte lehetetlen vállalkozás.

@ripost.hu Példát mutat és a jövőjét építi a halálos beteg Lisztes Nárcisz. Lisztes Nárcisznak születésekor mindössze 2 évet jósoltak az orvosok, ám a lány rácáfolt a diagnózisra. Nárcisz ma már 17 éves, és bár évek óta ágyhoz van kötve, ez nem akadályozza meg abban, hogy úgy élje az életét, hogy bármelyik nap is legyen az utolsó, ő azt pozitív élményekkel töltötte meg. #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #sma #nemadomfel #erettsegi ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek