Gyógynövény

Ingyenes és természetes gyógyír a szúnyogcsípésre? Létezik, sőt lehet, hogy a te kertedben is megtalálható! - Videó!

K. D. R.

Létrehozva: 2024.08.19.

Csökkenti a gyulladást és enyhíti a viszketést ez a teljesen természetes és a legtöbbek számára ingyenesen elérhető növény. Békefy Daisy most azt is megmutatta, hogyan lehet felhasználni ezt a rendkívül hasznos levelet.

A nyár megannyi örömmel és szépséggel jár, mint például a vakáció vagy a napozás, így egész évben alig várjuk, hogy eljöjjön ez a bűvös három hónap. A nyár azonban sok kellemetlenséget is tartogathat, ilyen például a rovarok, főleg a szúnyogok csípése, vagy az izzadás is. Békefy Daisy, a TikTok egyik leghíresebb kertészmérnöke azonban jó híreket hozott. Videójában egy olyan növényt mutat be, ami szinte az összes háztartásban megtalálható és a fent említett mindkét problémára tökéletes megoldás. Ez pedig nem más, mint a diófalevél.

A diófalevél jótékony hatásai már nagyanyáink idejében is ismeretesek voltak, rengeteg mindenre gyógyír Fotó:  Pixabay

Rovarcsípésekre és sebekre is jó, de csökkenti az izzadás mértékét is

A diófa az a növény, ami szinte mindenki kertjében megtalálható, de ha máshol nem is, a nagyszülők vagy a szomszéd kertjéből biztosan beszerezhetünk párat a leveléből. A diófalevél jótékony hatásai sokak által ismertek, régebben természetes hajfestésre is használták, hiszen a barna hajat sötétíti az ebből készült főzet, de bársonyosan puhává is varázsolja a hajkoronát. Most azonban a Greens of Daisy néven elhíresült tartalomgyártó, Békefy Daisy még több jótékony hatásról rántotta le a leplet, amik különösen hasznosak a nyári hónapokban. 

A diófalevél fürdőt kifejezetten ajánlom. Hogy mire jó? Bársonyossá és rugalmassá teszi a bőrt, de enyhíti a viszketést is. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású Külsőleg bőrkiütésekre, rovarcsípésekre, sebekre és ekcémára is használhatjuk. De sokat segít a női bajokban is. Felfázásos tünetekre, nőgyógyászati problémákra és gombás kezelésekre is alkalmazható. Sőt, a diófalevélben található cseranyagok összehúzó hatásúak, így csökkentik az izzadás mértékét is

– részletezi videójában a kertészmérnök édesanya, aki számos gyógynövény hasznos felhasználását mutatja be videóiban. A diófalevés fürdő elkészítése pofonegyszerű. A diófalevelét augusztusig lehet szedni, így még most is van rá egy kis időnk. Szedjünk le egy csokor levelet, majd vízben kezdjük el főzni őket. Ezt a főzetet a levével együtt bátran beleönthetjük a kád vízbe, és már huppanhatunk is bele az egészséges fürdővízbe. 

Aki attól fél, hogy befog bármit, bőrt, kádat, nem kell aggódnia. Ilyen koncentrációban nem. Maximum ha napokig hagyod állni a kádban a vizet

– oszlatta el a félelmet a videós azokban, akik a diófalevél fürdő barnaságától ijedtek meg. A fürdőt ráadásul bátran használhatják gyerekek is, ami sok szülő napjait könnyíti meg, hiszen a szúnyogcsípésektől szenvedő gyerkőcök viszketését is enyhíthetjük vele. 

@greens_of_daisy ❓️😇Mire jó a diófalevél fürdő? ✔️Simává és rugalmassá teszi a bőrt ✔️Csökkenti a viszkető bőrérzetet ✔️Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású ✔️Rovarcsípésekre, sebekre, ekcémára használhatjuk ✔️Felfázás, különböző nőgyógyászati broblémák és gombás betegségek kezelésére is alkalmazható ✔️A diófalevélben található cseranyagok összehúzó hatásúak így csökkenti az izzadás mértékét is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #gyógynövények #gyógynövény #fürdő #bőrproblémák #ekcéma #gyulladáscsökkentő #antibakteriális #népigyógyászat #népipraktikák #természetes #természetesmegoldás #diófa #dióflevél #diófalevélfőzet #gyógyfürdő #rovarcsípés #szúnyogcsípés #GutsToExploreChallenge ♬ eredeti hang - Daisy Bukovicsné Bék

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek