Figyelmetlenség

Ismét bekövetkezett: forró kocsiban hagyta 3 hónapos gyermekét egy anyuka

KL

Létrehozva: 2024.08.28.

Járókelőknek köszönheti az életét a csöppség.

Egy nebraskai anyát azzal vádolnak, hogy három hónapos gyermekét az autójában hagyta, miközben lovagolni ment a 32 Celsius fokot is elérő hőmérsékleten.

mentő, mentőautó, sziréna
A kisbabát azonnal kórházba szállították Fotó: UNSPLASH

A 40 éves Cara Dugant szombaton (augusztus 24-én) tartóztatták le a Merrick megyei vásártéren, miután a rendőröket egy felügyelet nélkül hagyott csecsemő ügyében hívták ki a helyszínre. A seriff hivatal tájékoztatása szerint egy járókelő hallotta meg a kisbaba sírását, majd keresni kezdte a környező autókat, hogy megtalálja hol zokog a csöppség.

Amikor a hatóságok 13 óra 30 perc körül a helyszínre érkezettek, megállapították, hogy a csecsemőt egy pickupban hagyták, amelynek a motorja le volt állítva, az ablakok pedig részben le voltak engedve. A kisbaba sokáig volt a járműben, bár az nem világos, hogy pontosan mennyi ideig hagyták felügyelet nélkül.

A tragédiát valószínűleg az ő reakciójuknak és cselekedeteiknek köszönhetően sikerült elkerülni!

- olvasható a seriffi hivatal a közleményében.

Később kiderült, hogy az eset idején Dugan lovagolni volt, eközben kint 89 és 90 (32 Celsius-fok) Fahrenheit-fok közötti hőmérsékletet mértek. Az NBC24 szerint a kinti 90 fokos hőmérséklet már 10 perc után 109 Fahrenheit-fokosnak (43 Celsius-fok) érezhető egy autóban, ha az ablakok zárva vannak.

A baba megtalálását követően az anyát letartóztatták és a Merrick megyei börtönbe szállították, ahol egyrendbeli gyermekbántalmazás miatt őrizetbe vették. A három hónapos gyermeket kórházba szállították, a vizsgálatok megállapították, hogy a kisbaba nem szenvedett súlyos sérüléseket - írja az Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek