Időjárás

Itt a vége: pokoli idő csap le az országra, több vármegyére kiadták a riasztást

Létrehozva: 2024.08.24.

A frissítő lehűlésnek vége, pokoli idő vár ránk az elkövetkező napokban.

A héten már elviselhető volt a meleg, ám a nyár még újult erővel veti ránk magát a következő napokban. Jószerével az egész országra hőségriadót hirdettek a hétvégére, van, ahol már másodfokút is. 

varoshaza-park.
Fotó: BS

Szombaton továbbra is csak vékony fátyolfelhők lehetnek az égen, sok napsütés várható, csapadékra nem kell számítani. Tovább melegszik a levegő, délután 31 és 36 fok közötti maximumokat mérhetünk.

A szombati vészjelzés

Vasárnap tovább fokozódik a kánikula, a legmelegebb órákban 33-38 fokra számíthatunk. Sok napsütésre van kilátás, de késő délutántól északnyugaton egy hidegfront hatására helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Napközben mérsékelt lesz a légmozgás, majd este északnyugaton és nyugaton az északnyugatira forduló szél támadhat fel.

Vasárnap már másodfokú riasztás is érvényben lesz

Hétfőn egy száraz hidegfront hatására sokfelé élénk, nyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél. Ez a hidegfront csak kevés helyre hozhat záport, zivatart, sok helyen továbbra is napos időben lesz részünk. Nyugaton és északnyugaton 26-30, máshol 31-37 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek