Szellem

„Itt lakik a szekrényben” - Évek óta szellemek kísértik Katát és családját, nem szabadulhatnak

E. R. A.

Létrehozva: 2024.08.12.

Időnként egy-egy szellem betéved egy négyfős kistokaji család ajtaján, így erre fel vannak készülve. Egyre viszont nem számítottak. A családhoz egy gyerekszellem szegődött, aki nemcsak riasztóan viselkedik, hanem különös dolgot is állít.

A kistokaji család régóta hiszi, hogy a szellemvilág is létezhet. A házaspár két gyermeket nevel, és szerintük riasztó lények és több szellem is megmutatkozott már nekik. A szellemek maguktól mozgó tárgyakkal, hangokkal jelezték, hogy a házuk lakói – de még egy démon is kísértette egyiküket. Ezekhez a jelenségekhez már hozzászoktak, ami viszont nemrég történt velük, attól a fiatal anyuka, T. Kata is libabőrös lett. Egy gyerekszellem költözött be hozzájuk, aki időnként a lányai szobájában játszik.

A gyerekszellem végre felfedte, hogy hívják! /
A gyerekszellem végre felfedte, hogy hívják! / Képünk illusztráció: Grebnev /Shutterstock 

„Na akkor azért meglepődtem”

A négyfős családot évek óta kísértik a szellemek. Bárhol is eresztenek gyökereket, mindig megtalálják őket a lelkek: az érdi és a szirmai otthonukban is felütötte már a fejét néhány kósza szellem, és most már a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen, a kistokaji házukban sincs nyugtuk tőlük.

Katának és a férjének, Istvánnak két évvel ezelőtt még csak egy gyermeke, a kis Nia született meg, másfél évvel később pedig Bella lányuk jött világra. Nia még egyke volt, amikor a szüleitől ajándékba kapott egy dínó játékot. Éveken át játszott vele, nem működött furcsán – mígnem 2024. nyarán a kistokaji otthonukban mintha elszabadult volna: amint hajnali 4 órát ütött az óra, magától bekapcsolt és hangosan, villódzva zenélni kezdett. 

- Akkor István felriadt rá, de én nem. Még most sem tudom, miért nem ébredtem fel azonnal, pedig a kutya is ugatott – idézte fel Kata a Borsnak, akit a férje rántott ki a mélyálomból, hogy szóljon: baj van. 

Akkor falfehér volt, nem értette, hogy lehet ez. A játékot estére mindig kikapcsoljuk, de akkor magától bekapcsolt! 

- csodálkozik még most is az anyuka.

Kata és a párja, akkor arra tippeltek, hogy egy gyerekszellem akart nekik üzenni, hogy a házuk lakója. Egy dolgot nem tudtak: vajon miért jelent meg, és mit akar üzenni? A választ a négyfős család nemrég kapta meg: a gyerekszellem Niának megjelent!

Kata épp a ház másik felében volt, amikor halk beszélgetést hallott a lánya szobájából. 

- Egyik nap, augusztusban bementem Niához, és meglepődtem. Nem volt vele még a tesója sem! Senki, akivel beszélhetett volna. Hirtelen nem tudtam, mire vélni mi lehet ez – mondta Kata.

Megkérdezte Niát, kivel társalgott. Amikor megkapta választ az anyuka, elképedt – nem számított rá, hogy a lánya ezt feleli neki. 

Elég furcsa válasz volt. Azt mondta, Szelenához! Kérdeztem, ő kicsoda? Erre azt felelte, itt lakik a szekrényben és hogy neki is én vagyok az anyukája. Na, akkor azért meglepődtem

– idézte fel az anyuka.

„Néha ijesztőek”

A legtöbben megijednének tőle, ha a lányuk szekrényébe egy gyerekszellem költözne, pláne, ha azt állítaná, hogy ő a családhoz tartozik. Kata viszont megnyugodott, mint inkább elriadt volna. 

- Legalább most már tudjuk, hogy hívják. Azóta nem jelent meg neki, de lehet még visszatér! - vélekedett Kata.

A család házában szinte egymásnak adják a szellemek a kilincset: különös hangokkal, paranormális jelenségekkel üzennek nekik, de eddig még Katának szemtől szembe sosem mutatkoztak meg. Bár ő szeretné végre látni őket. 

-  Nem kizárt, hogy van még valaki, mert megint történnek furcsa dolgok a házban. Engem érdekelnek ezek a dolgok, fogékony vagyok rájuk, lehet azért van sok paranormális helyzet itt. Szeretnék a szellemekkel kommunikálni....igaz, néha ijesztők is tudnak lenni. Remélem, egyszer láthatom is őket – zárta szavait az anyuka.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek