Előrejelzés

Jégeső moshatja el az országot, zivatarok után jön az igazi meglepetés

Bors

Létrehozva: 2024.08.21.

Az egész országra kiadták a riasztást! Hamarosan azonban nyoma sem lesz a sok esőnek.

Szerdán még esős napra kell készülni, de aztán elvonulnak a sötét fellegek és ismét teret kap a hőség, ami még a hétvégén is kitart az előrejelzések szerint.

időjárás eső
Szerdán az egész országban lecsaphatnak a zivatarok! (Fotó: Pexels)

Szerdán északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Délutántól nyugat felől csökken a felhőzet, egyre több napsütés valószínű. 29-31 fok körüli értékeket mérhetünk. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az egész országra elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt, amelyeknél elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kapott riasztást, ezeken a területeken rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. 

Jönnek a zivatarok! (Fotó: met.hu)

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül - írja a Köpönyeg. 27-32 fok között alakul a hőmérséklet, pár fokkal felfrissül a levegő. Sokfelé lesz élénk az ÉK-i szél.

Pénteken és szombaton derült, igazi strandidő várható. Ismét melegszik a levegő, visszatér az országos hőség 30-36 fokkal.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek