Gyermekbántalmazás

Még mindig a gyerekbántalmazó karateedző nevével hirdetik a sportegyesületet

Létrehozva: 2024.08.01.

Módosítva: 2024.08.05.

Máig a hétéves kisfiút bántalmazó Agócs Tibor fotójával reklámozzák a Yakuzák Sportegyesület nagykátai edzőtermét. Teszik ezt annak ellenére, hogy a karatemestert az edzői tevékenységétől eltiltották.

Országos felháborodást váltott ki az ügy, amikor a szolnoki kalandparkban egy férfi felrúgott egy hétéves gyermeket. A kisfiú megpördült a levegőben, majd a földre esett. Mindezt rögzítették a park kamerái, a létesítmény üzemeltetői pedig nyilvánosságra hozták a képsorokat. Hamar fény derült az elkövető kilétére, aki nem más, mint egy ismert karateedző. Agócs Tibor nem sokkal a tette után külföldre ment nyaralni a családjával. Azóta hazatért és gyanúsítottként hallgatták ki kiskorú veszélyeztetésének gyanújával.

Az utcai táblán egyedi edzésmódszereket hirdetnek. Hát egyedi, az biztos!  Fotó: Bors

A férfit az edzői tevékenységétől eltiltották, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban nem taníthatja a gyerekeket a karate fogásaira. Agócs egyébként azonnal lemondott a Yakuzák SE elnöki posztjáról, ám a fotójával illusztrált reklámtáblát még nem távolították el a nagykátai edzőterem közeléből. A terem egy üzleti épület második emeletén található, egy élelmiszerüzlet felett. A Bors helyszínen járó munkatársai a teremhez vezető lépcsőház kapuján bejutottak, így saját szemükkel láthatták, hogy a folyosón még szintén több fotón hirdetik a férfit edzőként. Az egyiken a karatés körökben tiszteletet kifejező sensei, azaz mester címet is feltüntetik.

Egyelőre nem tudhatjuk, mi lesz a sportegyesület sorsa, bár egyesek szerint kézenfekvő lenne, ha a vezetését, illetve az edzéseket is átvenné Tibor szintén karateedző felesége, Zsófia. A Borsnak nyilatkozott egy neve elhallgatását kérő nő, aki korábban mindkettejüktől vett edzéseket.

Mindig az tartotta meg a foglalkozásokat, aki éppen ráért. Egy rossz szót nem tudok róluk mondani, sokat fejlődtem a tanítványukként 

– mondta a helybéli nő. Korábban azonban Agócs tanítványai arról számoltak be, hogy gyerekként tartottak az edzőtől, aki úgy akart "kemény legényt" faragni belőlük, hogy ütéseket és rúgásokat kellett kiállniuk. Egy fiatal lány pedig egyenesen azt állította, hogy az edző szexuálisan molesztálta őt. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek