Rejtély

„Kérlek, gyere haza!” - Százan keresik: eltűnt a bükkaranyosi Balázs, érte zokog az édesanyja

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.08.23.

Módosítva: 2024.08.23.

Életük legkeservesebb napjait kell átélnie egy bükkaranyosi családnak. Faluszerte rengetegen eredtek nyomába egy 19 éves fiatal férfinek: Tóth Balázs a születésnapján tűnt el, azóta zokog érte az édesanyja, és aggódva kutat utána a testvére.

Ha tehetné, mindent helyrehozna Szkárosi Krisztina. Az Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében élő édesanya három napja, éjt-nappallá téve kutat a fia után: a gyermeke augusztus 20-án indult el otthonról és azóta senki sem tudja, hol van.

Keresőkutyákkal is keresik már Balázst, de mintha a föld nyelte volna el /
Kutyákkal is keresik már Balázst, de mintha a föld nyelte volna el a fiút Fotó: Képünk illusztráció: GettyImages / Yuri_Arcurs

„Csak legalább üzenj”

Aggódó Facebook-bejegyzések lepték el Krisztina profilját: az édesanya kétségbeesve keresi Balázst. A fia az államalapítás ünnepén bulizott a barátjával Bükkaranyoson, utána nem sokkal  pedig  nyoma veszett, mintha csak a föld nyelte volna el. Azóta Krisztina minden nap ír egy posztot, hátha valaki látta Balázst – legutóbb, augusztus 23-án pedig az eltűnt gyermekének üzent zokogó szavakkal.

- Balikám! Ha ezt látod és olvasod kérlek, gyere haza, mert már nem bírom! Minden teljesen meg fog változni itthon, még nyugodtabb családi körülmény lesz. Nagyon-nagyon szeretlek, tudod. Gyere haza. Csak legalább annyit üzenj valakivel, hogy jól vagy – könyörgött az édesanya Balázsnak, síró emojikkal.

A fiú a születésnapján a barátjánál aludt, utána még hazatért, de egy vitába keveredett Krisztinával. 

Egy kicsit összevesztem vele, de nem olyan súlyosan. Kisebb családi gondok miatt, de nem látszott rajta, hogy megviselte volna. Sosem ordítozunk itthon egymással, csak egy kicsit vitatkoztunk.

 – vallotta be Krisztina, aki szerint délután fél kettőkor tűnt el a gyermeke.

- Épp tévéztünk az egyik szobában, amikor kisurrant. Körbementem a házban, széjjelnéztem, hogy minden rendbe van-e. Akkor már nem volt a házban. Itthon hagyta a telefonját, az iratait – mindent! Egy fekete Puma táskát vitt el magával, semmi mást – árulta el az anya.

Még azt mondta, mielőtt elment volna, hogy majd kimegy a helyi sportpályára, a haverjaihoz. Azt hittem, oda mehetett. De mindig visz magával telefont, most pedig nem. Sosem viselkedett így! Ő egy jó gyerek, kiegyensúlyozott és mindig kedélyes.

 – húzta alá Krisztina.

Érzik az illatát

A család jelentette a rendőrségen Balázs eltűnését. Akkor azt hitték, a fiú fehér atlétát és fekete nadrágot viselt, amikor utoljára látták, és azokban a ruhákban is ment el otthonról, de végül kiderült, hogy nem. 

- Megtaláltuk a fehér atlétát és a fekete nadrágot a házban, ami a körözési képen szerepel. Úgyhogy, most nem tudjuk, milyen ruhában ment el. Azt hisszük, hogy még hazajöhetett és átöltözött – árulta el Krisztina.

Balázs a 9 éves húgát, az édesanyját és az ő párját hagyta hátra. A faluból legalább száz ember eredt a nyomába, hogy megtalálja őt: a Spider mentőcsapat és a rendőrség is keresőkutyákkal kutat utána.  Nemrég nyomokat is találtak az egyik közeli erdőben.

Az erdőben érzik a kutyák az illatát! Egy ruhadarabját eldobva megtalálták és egy cigarettás dobozt is.

 – írta a Facebookon Balázs egyik barátja.

Krisztina a családjával minden nap járják az utcákat, és környező településeken is keresték már Balázst. 

- Borzasztóan érezzük most magunkat, nagyon aggódunk, hogy mi lehet a fiammal. Nem tudjuk, miért mehetett el. Kiplakátoztuk Emődöt, Harsányt és Bükkaranyost is, de egyelőre semmi – húzta alá Krisztina, zárásként a fiának üzenve: 

Nagyon várlak kicsim haza! Ne haragudj, ha rosszat tettem. Nagyon megbántam, és meg fogok változni, csak kérlek, gyere haza!

 - mondta zokogva az édesanyja.

Balázs 181 centiméter magas, vékony testalkatú, a haja barna színű. Ruházata ismeretlen. 
 

A rendőrség arra kéri az embereket, ha bárkinek bármilyen információja van a fiú eltűnéséről, hívja a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok egyikét, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöldszámot. A családot ezen a számon lehet elérni: 06-30-290-88067

Balázs fotóját IDE kattintva tekintheted meg.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek