Drámai

"Meg kell oldani ezt a rejtélyt!" – Két éve keresik az eltűnt inárcsi édesanyát

IF

Létrehozva: 2024.08.02.

Módosítva: 2024.08.02.

Két évvel ezelőtt tűnt el egy inárcsi édesanya, Bozsik Mária. Az eltűnt asszony ügye mai napig megoldatlan.

Pontosan két évvel ezelőtt, 2022. augusztus 2-án nyomtalanul eltűnt az Inárcson élő, kétgyermekes édesanya: Bozsik Mária. A nő munkába indult aznap hajnalban, ám a buszra, amellyel Budapestre utazott volna, már nem szállt fel. Máriát rengetegen keresték, a rendőrség több tanút is kihallgatott, mindhiába. A nő eltűnését hatalmas rejtély övezi és azóta is csak egy dolog érdekli az embereket: hol lehet most Mária?

Két lánya rettenetesen aggódik Máriáért  Fotó: Bors/Máté Krisztián

Eltűnését követően munkatársaink ellátogattak Inárcsra, ahol Mária idősebb lánya, Maggie fogadta őket. A fiatal egyetemista elmondta: sosem gondolta volna, hogy ilyesmi megtörténhet velük. Állítása szerint édesanyja korán felkelt és szokásához híven elindult a munkahelyére, azonban amikor napközben felhívta telefonon, az asszony nem vette azt fel. Ekkor még nem aggódott, ám amikor Mária a szokásos busszal nem érkezett meg, már egész más volt a helyzet. 

Napközben hívtam és nem vette fel, de ez nekem nem tűnt furcsának, mert volt már olyan, hogy lemerült a telefonja. Este vártuk haza, de nem jött meg a szokásos időben. Gondoltam, lehet, lekéste a buszt, előfordulhat... Kimentem a következő buszhoz, ami egy órával később jött, de a busz meg sem állt, mert nem volt leszálló utas

 – mesélte két éve lapunknak Maggie.

A lányok nagyon talpraesettek voltak, azonnal felhívták édesanyjuk munkahelyét, ahol döbbenten árulták el nekik, hogy Máriának aznap szabadnapja van és nem is jelent meg a munkahelyén. Ezután felhívták a 112-t, felkeresték az összes kórházat, majd még aznap este bejelentették, hogy édesanyjuk eltűnt.

Elindult a hajsza

Az eltűnés időpontját 10 percre (5 óra 20 perc és 5 óra 30 perc között) szűkítette a rendőrség, aznap reggeli mozgását gyakorlatilag percről percre, méterről méterre igyekeztek meghatározni. Mindenkit felkutattak, aki láthatta, beszélhetett vele, bármit is tudhat róla. Magyarország legismertebb kutató-mentő szervezetét kérték fel, még aznap speciálisan képzett kutyákkal mentek a helyszínre. Az ebek azonban csupán az erdő széléig vezették őket, odáig vezetett a nyom. Mária eltűnésének ügyében az erre szakosodott, legtapasztaltabb nyomozók folytatták a nyomozást. Vizsgálták, hogy repülővel hagyhatta-e el az országot, kamerafelvételeket elemeztek, tanúkat hallgattak ki, terepkutatást végeztek, ám nem bukkantak nyomra.

A rendőrök kutyákkal is keresték már anyukámat, négy kutyát is hoztak és átpásztázták az erdőt, de nem vezetett eredményre. Az viszont biztos, hogy magától nem ment volna el sehova, nem hagyna itt minket. Mi voltunk az élete

– mesélte elcsukló hangon Maggie.

Mária azóta sem került elő  Fotó: police.hu

Zűrös családi ügyek

Az asszony eltűnése előtt pár nappal engedték szabadon Mária volt férjét, akivel éppen gyerekelhelyezési perben álltak. A településen az a szóbeszéd járta, ha a nagyobbik lány megkapja a gyámságot, az édesanya is fel fog bukkani. Mai napig hallani egy-két ismerősétől, hogy biztosan bujkál valahol, de hogy miért és miből, arra nincs magyarázat. 

Szörnyű, ami történt, mindenki értetlenül áll az egész előtt. Az apuka erőszakos cselekmények miatt nemrég szabadult a börtönből, a feleségét bántalmazta. Illetve folyamatban van egy gyermekelhelyezési per a kisebbik lánnyal kapcsolatban...  

– nyilatkozta 2022-ben lapunknak Gál Imre László, Inárcs polgármestere.

A nő testvérétől tudjuk, hogy Máriának is érdeke lenne, hogy előkerüljön, hisz vannak rendezetlen családi ügyei, köztük egy hagyatéki tárgyalás is. A férfi azt is elárulta, hogy bár sokan támadják Mária volt férjét és sokan úgy vélik, az asszony eltűnéséhez is köze lehet, ő nem gondolná, hogy a kettő összefüggésben áll egymással.

"Harcolok Petráért, nem engedem, hogy visszakerüljön hozzá!" – jelentette ki határozottan a Borsnak a 22 éves Maggie.  Fotó: Bors/Máté Krisztián

Rengeteg a pletyka

Többek szerint Mária az eltűnésekor a rendőrségre akart menni, hogy intézkedjen a gyermekelhelyezési perrel kapcsolatban, ami az akkor 14 éves lányáért zajlott annak apjával. A férfi, P. István jelenleg Budapesten él. Az egyik szomszéd azt mondta, amióta Mária és a lányok elköltöztek, a férfi zárkózott lett, több zűrös ügye van. Az eltűnés után azt mondta: szerinte Mária eltűnése csak egy megrendezett jelenet.

Az eltűnt nő testvére, Bozsik Péter a háttérből várta a hírt, hogy testvére egyszer csak előkerüljön. Van azonban egy elszánt, civil eltűntkereső, Kapás Attila, aki már hat alkalommal indult eddig Mária felkutatására. A férfi, aki nem hajlandó feladni, hogy a nő nyomára bukkanjanak, felkereste a testvért, abban bízva, hogy együtt megoldhatják ezt a rejtélyt.

Rengeteget gondolkodok, mindennap marcangolom magam rajta, hol lehet. Néha arra gondolok, hogy valahol vidáman éli az életét, és olyankor megkönnyebbülök, néha azonban az erősödik fel bennem, hogy valami baja esett, és olyankor nagyon elszomorodok... Egy inárcsi hölgy azt állította, hogy kerékpározni látta, de egy utcabeli is azt mondta, hogy látta Máriát napszemüvegben. Ezt azonban nem tartom valószínűnek, logikátlan. Ez az egész érthetetlen! Azt sem tudjuk, hogy életben van-e 

– mondta Péter.

Kapás Attila civil eltűntkereső  Fotó: Olvasói

"A remény sosem hal meg"

Kapás Attila, aki ma már elismert civil eltűntkereső, Máriának köszönheti, hogy elindult ezen a rögös úton. 

Neki köszönhetem ezt az életformát. Korábban erdőjáró voltam, túráztam, vadászokkal jártam, így tapasztalt voltam a terepkutatásban. Amikor megláttam a Mária eltűnéséről szóló híreket, úgy éreztem, talán tudok segíteni! 

– mondja a férfi, aki összesen hat alkalommal indult az eltűnt asszony felkutatására.

A férfi a közösségi oldalon fejtette ki a véleményét arról, hogy bár Máriát állítólag kétségbeesetten várták haza, a keresésekre mégsem ment el egyik rokona vagy ismerőse sem.

– Egy alkalommal sem jött oda egy családtag sem, hogy részt vegyen a keresésben vagy megkérdezze, hogy ki is vagyok. Volt egy jelenlegi barátja, aki szintén nem érdeklődött a kereséseimről. Még az első héten lehetett látni posztolni a családot, de azt is csak talán kétszer – írta.

A remény azonban sosem hal meg. Bízom benne, hogy egyszer csak élve előkerül. De ha nem így van, akkor is meg kell oldani ezt a rejtélyt!

– mondta korábban lapunknak Kapás Attila.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek