Sokkoló

Két éven át nézték szemölcsnek a hároméves lány daganatát: „Bárcsak az orvosok meghallgattak volna”

K. C.

Létrehozva: 2024.08.23.

Az orvosok csak akkor jöttek rá, hogy nagy a baj, miután leműtötték az elváltozást.

Egy gwyneddi kisgyermeket és családját két éven át hitegettek az orvosok, akik azt mondták neki, hogy a lábán lévő daganat csak egy szemölcs.

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Nansi Alys 2021 májusában, mindössze hároméves volt, amikor először kereste fel a háziorvost, miután édesanyja észrevett egy kis csomót a lábujján. Annak ellenére, hogy a daganat tovább nőtt, az orvosok továbbra is megnyugtatták Leila Evans. Csak 2023 nyarán, amikor Nansi műtéten esett át, hogy eltávolítsák a csomót, jöttek rá a sebészek, hogy a kislány egészségét valóban veszély fenyegette. A vizsgálatok elvégzése után Nansinál egy ritka daganattípust diagnosztizáltak, amely egymillió emberből körülbelül ötöt érint.

- Ide-oda jártunk, orvostól-orvosig, de azt mondták, hogy szerintük ez csak egy szemölcs, és nincs miért aggódni – mesélte Leila, akinek a lányát évekkel később Desmoid típusú fibromatózist (DF) diagnosztizálták, a lágyrészdaganat egy ritka típusát.

Maga a DF nem kifejezetten rák, hanem a szarkóma, a csontokból vagy lágyrészekből kiinduló ritka rákos megbetegedések egy csoportja. Az ilyen típusú daganatok általában a karokon, lábakon vagy a hasban fordulnak elő, de kialakulhatnak a fej vagy a nyak területén is.

- Bárcsak az orvosok meghallgattak volna engem. Félelmetes volt ez az egész család számára. Nansi az én kicsikém, és akkor még csak hat éves volt – mesélte a műtét kapcsán Leila.

Szombaton Nansi történetén felbuzdulva a család megmászta a Mount Snowdont, és az ötórás hegymászás során több mint 1300 fontot (kb. 602 ezer forintot) gyűjtöttek a Sarcoma UK számára.

(VIA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek