Baleset

"Várjuk, hogy belépjen" – alpesi túrán vesztette életét a félegyházi tanárnő

B. T.

Létrehozva: 2024.08.06.

Ágota 50 métert csúszott a meredek hegyoldalon. A kiskunfélegyházi tanárnőt százak gyászolják.

A borzalmas baleset múlt kedden, július 30-án történt Ausztriában, a Mölltaler-gleccseren: egy 52 éves magyar tanárnő alpesi túrára indult férjével, amikor ereszkedés közben elesett és lecsúszott a leejtőn. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Az 52 éves tanárnőt egy egész település gyászolja   Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Mint azt a Mein Bezirk megírta, a nő a férjével együtt kezdett el ereszkedni a csúcsról, amikor az asszony véletlenül megbotlott és csúszni kezdett. Sajnálatos módon a baleset egy részben függőleges, sziklákkal tarkított oldalon történt, ahol a nő közel 50 métert siklott lefelé. Bár az esés után azonnal a segítségére siettek és még mentőhelikoptert is küldtek érte, életét már nem lehetett megmenteni, a hegyimentők csupán a halál beálltát tudták megállapítani.

A tragikus sorsú áldozatot, B.-né Sz. Ágotát rengetegen gyászolják, az 52 éves tanárnő megbecsült és tiszteletreméltó tagja volt a kiskunfélegyházi életnek. 

Információink szerint az asszony 25 éven keresztül tanított matematikát és földrajzot egy helyi technikumban, majd az utóbbi 5 évben gimnáziumi tanárként munkálkodott. Az iskolákban mind a tanárok, mind pedig a diákok szerették és tisztelték Ágotát, most százak gyászolják a közkedvelt tanárnőt. 

Volt kollégái egybehangzóan állítják: pótolhatatlan munkaerőt és egyben csodálatos kollégát vesztettek el, aki nem csak a matematikát szeretette meg a gyerekekkel, de rengeteg versenyre és megmérettetésre is felkészítette a diákjait.

Osztályfőnökként, tanárként és kollégaként is példaértékű volt mindenki számára. Magával ragadó egyénisége mindig nyugalmat árasztott. Hatalmas erő munkált benne, nagy szerepe volt abban, hogy igazi közösséggé váljunk

– búcsúzott volt tanárától a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Tecnikum. Hozzátették, hogy még feldolgozni sem tudták a pedagógus váratlan halálhírét.

És most – bármennyire fáj is – Rá emlékezünk. Tesszük ezt akkor is, ha nem akarjuk elhinni, elfogadni azt, hogy ilyen hirtelen ragadta el közülünk a halál. Hiszen 25 év közös munka után annyi lezáratlan dolog maradt még

– írták. Jelenlegi munkahelye, a Móra Ferenc Gimnázium is összetört Ágota halála után: 

– Minden élet megszakadása szomorúsággal tölti be azt a közösséget, amelyből "eltávoztak". Ági elvesztése ennél sokkal többet jelent nekünk – nem térünk magunkhoz! Mindenki lesújtva! Mindannyiunk számára felfoghatatlan az, ami tragikus hirtelenséggel bekövetkezett. Várjuk, hogy belépjen közénk a kedves mosolyával, azzal a sok segédanyaggal és informatikai eszközzel felpakolva, ahogyan Ő minden tanórára menet és jövet a tanáriban megjelent – búcsúztak tőle szomorúan kollégái.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek