Tragédia

"Mama, nem érzem a virágok illatát" - ez volt a 8 éves Lana utolsó mondata

WM

Létrehozva: 2024.08.20.

Egy 85 éves nyugdíjas hajtott fel autójával a járdára. Az idős férfi egy 8 éves kislányt ütött el, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A németországi Blausteinban felfoghatatlan tragédia sokkolta a helyieket. A 8 éves Lana éppen az édesanyjával sétált a járdán, amikor egy 85 éves férfi elvesztette az irányítást a városi terepjárója felett, és felhajtott a járdára. Az idős férfi elütötte a kislányt, aki nem élte túl a balesetet.

mentő, mentőautó, sziréna
Túl későn érkezett minden segítség. A kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Fotó: UNSPLASH

A legolvasottabb német napilap, a Bild felkereste a helyszínt, ahol sikerült beszélniük szemtanúkkal és az áldozat családjával is. Egy helyi boltos azt nyilatkozta, hogy az édesanya semmihez sem fogható sikolyára lett figyelmes. Amikor kiért a bolt elé, már csak azt látta, hogy a kislány fekszik a földön, az édesanyja pedig mellette térdelve szólongatja. A 8 éves Lananak még arra volt ereje, hogy egy utolsó mondatot mondjon az anyukájának, majd a súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette.

A Bildnek sikerült megszólaltatnia a lány fiútestvérét is, aki elmondta, hogy a tragédia mindössze 30 méterre történt az otthonuktól. Amikor a fiú meghallotta az ütközés hangját, kinézett az ablakon, majd azonnal az utcára sietett. Sajnos már túl későn ért le, a húga nem lélegzett.

Felemeltem Lanat, de a tekintete már teljesen üres volt...

- emlékezett vissza a gyászoló testvér, aki azt is megosztotta a német lappal, hogy mi volt a húga utolsó mondata. Az édesanya azt mesélte, hogy az ütközés után Lana annyit mondott: 

"Mama, nem érzem a virágok illatát".

A tragédia helyszínén az eset óta rengetegen helyeztek el virágokat és gyertyákat. Sokan megkérdőjelezik az idős férfi döntését, hogy ebben a korban miért ült a volán mögé. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek