Tűz

Síri csönd állt be az óriáskeréknél, majd tömegdráma vette kezdetét

B.

Létrehozva: 2024.08.18.

Mintegy huszonöten szenvedtek sérülést a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben szombaton este - közölte Josephine Sader, a német rendőrség szóvivője.

Az óriáskerék két gondolája - egyelőre ismeretlen okok miatt - este kilenc óra tájékában kigyulladt és teljesen kiégett.

Az emberek többsége könnyebb füstmérgezést kapott, négyen azonban égési sérülést kaptak, egy ember pedig esés következtében kapott szerzett sebet.

A hatóságok szerint legalább négy rendőr is van a sérültek között.

A szemtanúk egyike arról számolt be, hogy hirtelen az óriáskerék elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, aztán - mint fogalmazott - "síri csönd állt be".

Az éppen akkor színpadon fellépő Ski Aggu művésznevű rapper később az Instagramon azt írta, hogy megsúgták neki, semmi esetre se szakítsa meg a műsort, hogy elkerülhessenek egy tömegpánikot. Mint írta, szerencsére ezt sikerült elérni. 

Köszönöm, hogy mindannyian nyugodtak maradtatok és ezzel sikerült elkerülni valami rosszabbat

 - tette hozzá.

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet követően csaknem két órára megszakították.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek