Meccs

Már csak pár óra: ekkor száll ringbe Hámori Luca algériai ellenfelével

KN

Létrehozva: 2024.08.03.

Hámori Luca tulajdonképpen egy férfivel száll ringbe az olimpiai éremért most szombaton. Nagy a tét, az idegek pedig pattanásig feszülnek.

Hatalmas olimpiai botrány kerekedett abból, hogy Hámori Lucának tulajdonképpen egy férfival kell szembeszállnia. Imane Khelif algériai boxoló XY kromoszómával rendelkezik, ezért a női boxban akkora előnnyel indul, mintha doppingolt volna. Az összecsapásra most szombaton kerül sor,  a szurkolók türelmetlenül várják a meccset. 

férfi bokszoló a női mezőnyben, Hámori Luca ellene harcol
Imane Khelif lesz Hámori Luca ellenfele / Fotó: AFP

 

Imane Khelifet korábban már kizárták a női kategóriából

Az észak-afrikai boxolót a túl magas tesztoszteronszintje miatt a nemzetközi sportági szövetség tavaly kizárta a világbajnokságról, idén azonban mindent rendben találtak nála.  

Umar Kremljov, a nemzetközi sportági szövetség elnöke azt mondta róla, hogy XY kromoszómája van. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonban a korábbi ítélet ellenére, mégis engedte, hogy Imane Khelif ringbe szálljon nők ellen az olimpián. A NOB csütörtök este közleményben védte meg a párizsi női boksztornán szereplő sportolót, mint írták:

A versenyző minden kritériumnak megfelelt a vizsgálatok során,  tavaly pedig agresszió érte az IBA részéről őt és kizárása önkényes volt.

 

HÁMORI Anna Luca
Hámori Luca / Fotó: Illyés Tibor

A magyarok bíznak Hámori Luca sikerében

Hatalmas felháborodást keltett, hogy Lucának tulajdonképpen egy biológiai férfival kell szembeszállnia. Azt már kijelenthetjük, hogy a küzdelem nem lesz fair, a magyar szurkolók azonban bíznak abban, hogy Hámori Luca képes lesz legyőzni algériai ellenfelét. 

Mikor lesz az összecsapás?

Hámori Luca és Imane Khelif boxmeccsét augusztus 3-án, szombaton 17 óra 22 perckor közvetíti az M4 Sport. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek