Bűntudat

"Mit tegyek? A mai napig gyötör a bűntudat, amiért megcsaltam a haldokló feleségemet!"

H. A.

Létrehozva: 2024.08.11.

Bár már sok év eltelt, a férfi továbbra sem képes megszabadulni a kínzó lelkiismeret-furdalástól.

Idős, özvegy férfi fordult segítségért a The Sun nevű brit bulvárlap tanácsadó rovatához. A 68 éves olvasó levelében elárulta, hogy a felesége ezelőtt 20 évvel hunyt el rákban, azonban a mai napig nem képes megbocsátani magának azért, amiért annak idején megcsalta őt.

idős, férfi, szomorú, gyász
A mai napig gyötri a bűntudat a férfit, amiért megcsalta a feleségét / Fotó: Unsplash.com

A férfi a levelében elmesélte, a feleségénél - akivel akkor már 18 éve éltek házasságban - 45 éves korában diagnosztizáltak melanomát, amely a bőrrák egy rendkívül agresszív formája. A nő számos kezelésen esett át, ám végül három évvel később, mindössze 48 évesen elhunyt. 

Szívszorító volt látni, ahogy szenved, ahogy egyre vékonyabbá és törékenyebbé válik

- osztotta meg a levélíró, majd elárulta, ekkoriban a család egy barátja nyújtott neki vigaszt, akivel egy idő után rendszeresen találkozgatni kezdtek és lefeküdtek egymással.

- Akkoriban még nem volt az az érzésem, hogy hűtlen vagyok – bár tudtam, hogy ez rossz. Két évtized elteltével azonban gyötör a bűntudat emiatt. Kíváncsi vagyok, vajon a feleségem gyanakodott-e rám, és ha igen, ez növelte-e a szenvedését. A legszörnyűbb, legönzőbb embernek érzem magam, aki a testi szükségleteit a házassági fogadalma elé helyezte. Ezek a gondolatok kínoznak, és nem tudok aludni - vallotta be a férfi.

A tanácsadó, Deidre, válaszában megnyugtatta a levélírót, emiatt nem egy szörnyű alak, és arra biztatta, legyen kíméletesebb magához.

Nyilvánvaló, hogy nagyon szeretted a feleségedet, és biztos vagyok benne, hogy ezt ő is tudta. Fájdalmas látni egy szeretett ember szenvedését, ezért ott kerested a vigaszt, ahol azt felajánlották. Nem, nem volt helyes, de már épp eléggé megbüntetted magad. Próbáld most ezt az energiáját arra fordítani, hogy megbocsáss magadnak!

- tette hozzá Deidre.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek