Könnyfakasztó

„Meghalt, hogy megmentse a bátyja életét” – Nyolcéves kislányt gyászol a családja

K. C.

Létrehozva: 2024.08.30.

Két életet is megmentett egy nyolcéves kislány a halálával. A szülők fájdalma felfoghatatlan, mégis képesek voltak vígaszt szerezni.

A mindössze nyolcéves Sydney Weston vakációra indult a családjával, amikor rosszul lett a Missouri államból Chicagóban tartó repülőgépen.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy súlyos a helyzet a gépet átirányították a Peoria nemzetközi repülőtérre, de a lány nem sokkal a landolás után elvesztette az életéért folytatott küzdelmet.

A lány halálát több a szülei számára ismeretlen egészségügyi állapotnak tulajdonították, köztük az Addison-kórnak. A rendellenesség fertőzés jelenlétében végzetes lehet, és a lánynak több is volt állapította meg a halottkém. Sydney Weston halála után a 11 éves bátyja is megbetegedett. Ismerve nővére halálának okát, az orvosok azonnal Addison-kórra gyanakodtak, ami be is igazolódott.

Így a felfoghatatlan gyász közepette a család egyetlen vigasza, hogy később felfedezték, a fiatal lány halála megmentette a bátyja életét.

„Sydney nem hiába halt meg. Azért halt meg, hogy megmentse a bátyja életét. Ezt határozottan érzem a szívemben. Figyelemre méltó, hogy a halála megkímélt egy második életet” - közölte a halottkém.

Bár Sydney testvérének a történetét nem osztották meg, csupán néhány külföldi lap számolt be róla, mégis még egy életet megmentett. Egy nagymama olvasva a testvérekről szóló cikket rájött, hogy kisunokája is Addison-kóros, és így még időben tudtak rajta segíteni. 

Az Addison-kór lényege a mellékvesekéreg működésének idült elégtelensége, aminek következtében csökken a mellékvesekéreg hormonjainak termelődése. Ez súlyos esetben az anyagcsere összeomlásához, kiszáradáshoz, keringési elégtelenséghez majd kómához és halálhoz vezethet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek