Búcsú

"Csak a családommal szeretnék lenni – alighanem utoljára" – hónapjai vannak hátra a kétgyermekes édesanyának

Létrehozva: 2024.08.27.

A kétgyermekes anyuka úgy döntött, kíméletlen és eredménytelen kezelések helyett az utolsó hónapokat azokkal szeretné tölteni, akik számára a legfontosabbak.

Fájdalmas döntést kellett meghoznia egy kétgyermekes édesanyának, amikor megtudta, hogy a rák, amivel korábban kezelték, visszatért, ráadásul szét is terjedt a testében. Vagy ismét bevállalja a megterhelő kezeléseket csak azért, hogy pár hónappal meghosszabbítsák az életét, vagy a szeretteivel, a kórházakat elkerülve igyekszik kiélvezni azt a kevés időt, ami még adatott neki. A 42 éves, skót Louise Gallagher ez utóbbit választotta. Most a lehető legtöbb tételt szeretne lehúzni a bakancslistájáról, a lehető legtöbb közös emléket szerezni gyermekeinek, a 12 éves Denny-nek és a 16 éves Avának, valamint a legtöbb időt eltölteni szeretett férjével. Az orvosok szerint ugyanis csak hónapjai lehetnek hátra.

Louise Gallagher JustGiving
Louise Gallaghernek mindössze hónapjai vannak hátra az orvosok szerint. Már semmit sem tehetnek érte Fotó: JustGiving

Louise két évvel ezelőtt, egy rutinvizsgálat során szembesült a kegyetlen hírrel: méhnyakrákja van, ráadásul a ráknak is egy rendkívül ritka formája, a neuroendokrin daganat támadta meg. Azonnal teljes méheltávolításon esett át, valamint négy kör sugárkezelésen, hogy biztos legyen: minden rákos sejt eltűnt a szervezetéből. Sajnos azonban ahelyett, hogy gyógyultnak nyilvánították volna, azt közölték vele: hiába a radikális beavatkozások, a rák nem tűnt el, sőt, újult erővel tért vissza. Immár a tüdejében is megtalálható, és gyógyíthatatlan. Legfeljebb hónapokat adhat neki a kezelés.

Egyszerűen nem láttam értelmét három és fél hónapot betegen eltölteni, hogy aztán ugyanúgy meghaljak. Ezért nem kértem a kezelést. Abból az időből kell kihoznom a legtöbbet a családommal, ami adatik

 – idézi a Mirror az asszonyt, aki elárulta: már most számos tételt lehúzott a bakancslistájáról. Tinilányával, Avával Dubaiba utazott, majd a férjével Las Vegasba. 

– A gyerekeimmel is szeretnék egy családi vakációra menni – alighanem utoljára – tette hozzá.

Louise amellett, hogy a szeretteivel tölti az idejét, különböző jótékonysági eseményeken is részt vesz, valamint online adománygyűjtésbe is kezdett egy rákos betegeket segítő alapítvány javára.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek