Aktuális

"Nagyon örülök, hogy sikerült" - Dráma a Balatonon: strandolók élesztettek újra egy férfit

Létrehozva: 2024.08.01.

A férfi a strandolók szeme láttára merült el, két nyaraló viszont azonnal utána ugrott. Az egyik hős, Zoltán, egy posztból értesült arról: életet mentettek. Tettét a mentősök is megköszönték.

Drámai percek akasztották meg a vidám nyaralást hétfőn, július 29-én egy balatoni strandon. Ugyanis a strandolók egyszer csak hátborzongató dologra lettek figyelmesek: egy hatvanas éveiben járó férfi egyik pillanatról a másikra rosszul lett és elmerült a Balatonban.

A hős megmentő az OMSZ posztjából értesült arról, hogy sikerrel járt az újraélesztés   Fotó: OMSZ/Facebook - illusztráció

- Egy balatoni strandon lett rosszul egy 65 év körüli férfi délelőtt. A férfi úszás közben hirtelen elmerült, amit több strandoló is észrevett a partról - írta az Országos Mentőszolgálat. Bár úgy tudjuk, többen is odarohantak, hogy segítsenek, két férfi volt a leghősiesebb: ők azonnal a bajba jutott férfihez siettek, és a lehető leggyorsabban kimenekített a Balatonból. Szerencse: ekkor ugyanis már nem lélegzett. 

A két férfi megkezdte az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak

 - fűzte hozzá a mentőszolgálat. A két hős férfi segítségének és a mentősök áldozatos munkájának köszönhetően végül sikerült megmenteni az életét: 

- Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! - zárta sorait az OMSZ. Az egyik hős megmentő a posztból értesült arról, hogy társával együtt végül életet mentettek. Mint mondta, nagyon boldog, hogy sikeresen végződött emberfeletti küzdelmük: 

Nagyon örülök, hogy sikerült. Én voltam az egyik. aki a mellkasi nyomást végeztem, felváltva egy német úrral

 - írta Zoltán. A férfinek többszázan gratuláltak, még a mentésben résztvevő mentősök is: 

Nagy gratuláció a két úriembernek, akik kimentették a vízből, és megkezdték az újraélesztését! Csapatmunka volt, mindenki kellett hozzá. Köszönet a rendőr kollégáknak, valamint mindazoknak, akik segítették a munkánkat. Mielőbbi felépülést kívánunk a betegünknek! 

- válaszolta Zoltánnak egyikük.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek