Rejtély

Nyálmintát vettek Till Tamás édesanyjától, hamarosan kiderülhet, hogy tényleg a fiút találták-e meg

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.01.

Módosítva: 2024.08.01.

Nyálmintát vettek a 24 évvel ezelőtt eltűnt Till Tamás édesanyjától, miután egy bajai házban előkerült egy gyermek csontváza. Lehet, hogy megoldódott a csaknem negyed évszázados rejtély?

Nyálmintát vettek Till Tamás édesanyjától. Mint arról a Bors beszámolt, a napokban egy bajai ház felújítási munkálatai során előkerült egy gyermek csontváza. Azonnal felmerült annak lehetősége, hogy az emberi maradványok a 2000 tavaszán eltűnt kisfiútól származnak, de biztosat csak a minták kielemzése után lehet tudni.

Till Tamás 24 éve tűnt el Fotó: Bors

Az egész országot megrázta Till Tamás eltűnésének története. A 11 éves kisfiú kerékpárral elment otthonról, és soha többé nem tért haza. Ugyan egy idő után sokak szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a gyermek elhalálozott, de a szülei ezt nem voltak hajlandók tényként kezelni. A Borsnak is többször elmondták, hogy bíznak benne, hogy gyermekük egy nap becsenget hozzájuk és megmagyarázza, miért nem jelentkezett csaknem két és fél évtizedig.

Rendszeresen elképzelem a pillanatot, amikor az ajtóban megpillantom a felnőtt fiamat. Ha belegondolok, máris eláraszt a földön túli boldogság 

– fogalmazott Katalin, a gyermek édesanyja. Ebben a férje, Mátyás is egyetértett, mint ahogy abban is, hogy a fiú eltűnése óta is minden karácsonyra és születésnapjára megveszik az ajándékát.

A rokonok szerint csakis a bizonyosság segíthetne a szülőknek a gyermeküket elengedni. Most úgy tűnik, legalább erre van remény.

A Katalin nyálmintájából vett DNS-mintát összevetik az előkerült gyermekcsontvázéval. A vizsgálat eredményének függvényében egyértelműen megállapítható, hogy Till Tamás maradványairól van-e szó. Ha igen, a szülők meggyászolhatják kisfiukat és megadhatják neki a végtisztességet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek