Nyeremény

"Nyertem 14 milliárdot a lottón, de tönkretette az életemet"

P. E.

Létrehozva: 2024.08.05.

A férfi megnyerte a fődíjat, de ez teljesen megváltoztatta az életét.

Míg sokan a lottófőnyereményről fantáziálunk, egy férfi, aki 30 millió angol fontot (14 milliárd forint) nyert, állítja: a pénz bizony nem boldogít. A nyertes elmondta, a hatalmas pénz tönkretette a kapcsolatát a családjával és a barátaival, valamint visszahúzódó lett.

lottó
Fotó: Unslpash

A férfi nem egy összegben kapta meg a nyereményét, hanem évente utalnak neki egy nagyobb összeget. Az első kifizetésből vett egy lenyűgöző házat Los Angelesben, South Bay-ben, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óceánra. Annak ellenére, hogy soha többé nem kell anyagi problémáktól tartania, a mai napig dolgozik, vállalati vezetői asszisztensként. A Redditen osztotta meg történetét.

"Nem tudják, hogy megnyertem a lottót. Hogy miért dolgozom? Mert a tétlen kéznek ördög a munkaadója. Ezért produktívnak kell lennem" - írta. Mint mondja, a pénz anyagi biztonságot hozott neki, de megrendítette az emberekbe vetett bizalmát, beleértve a hozzá legközelebb állókat is. 

"Már nincsenek barátaim és a családom se áll szóba velem, mert nem akartam őket anyagilag támogatni. Folyton pénzt kértek tőlem porszívóra vagy arra, hogy megjavíttassák a fogaikat, de nem tudták, mikor van a szülinapom. Csak a pénzt akarták tőlem, mert úgy érezték, nekik ehhez joguk van. Az utolsó árulás az volt, amikor az ő barátaiknak és családtagjaiknak is kiárusítottak és jobbra-balra pénzt kellett volna osztogatnom. De eltűnt mindenki, amikor azt mondtam, nem adok több pénzt, csak akkor találkozzunk, ha valóban rám kíváncsiak."

Mint mondta, most sokkal boldogabb az élete, hogy a csalfa emberekkel már nem érintkezik és a lottónyereményét sem szórja ész nélkül. "A pénz megváltoztatta azt, ahogy az emberek velem bántak. Sokkal boldogabb vagyok most, mint akkor, amikor csak olyan emberek vettek körül, akik a pénzemre hajtottak".

Mint mondja, a gazdagság kétélű fegyver, mert egyrészt biztonságban van, másrészt elszigetelte az emberektől.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek