Tévedés

"Nyolc hónapig semmibe vettek az orvosok, majd azt mondták: már túl késő megmenteni a fiamat"

Létrehozva: 2024.08.30.

Hónapokig azzal nyugtatták az édesanyát a dokik: nincs baj. Majd kiderült: a gyermek élete a tét.

Rettenetes lehet belegondolni, mit élhet át egy édesanya, amikor közlik vele: szeme fénye, szeretett gyermeke halálos beteg, és gyakorlatilag semmit sem tehetnek érte, hogy megmentsék az életét. Az eleve elképzelhetetlen fájdalmat pedig csak növeli, ha ugyanezek az orvosok korábban azzal nyugtatták a szülőket hónapokon keresztül: csak túl sokat aggódik, semmi komoly baj nincsen. Az angliai Benfleet városában élő Natalie Fairs pontosan tudja, milyen átélni mindezt. 14 éves fia, Oscar ugyanis jelenleg is az életéért küzd, a harc pedig már-már kilátástalannak tűnik.

Oscar Fairs, Northfoto
Édesanyja szerint kétszer is cserbenhagyta az egészségügy őt és fiát, Oscart  Fotó: Northfoto

Már legalább két éve növekedett a tumor a kamaszfiú agyában, amikor 2023 augusztusában végre észrevették. Pedig édesanyja ekkor már nyolc hónapja járt orvoshoz a fiúval, aki egyre rosszabbul érezte magát: fejfájások kínozták, erős szívdobogása volt, jobb oldali gyengesége. Mindezek ellenére a dokik eleinte mentális okokra vezették vissza a tüneteket, és azt javasolták az anyukának, hogy töltsön pár napot a fiú egy sötét szobában, a telefonja nélkül. Mondanunk sem kell, ez semmit sem segített – nem is segíthetett – az állapotán. Amire kiderült a baj, a tumor már hét centis volt. Oscar összesen hét műtéten esett át, valamint kapott sugárkezelést és kemoterápiát is, sajnos azonban ez sem bizonyult elegendőnek.

Kétszer hagyták cserben az orvosok az édesanyát és a rákos tinit

Sajnos azonban nem elég, hogy a diagnózis nyolc hónapos csúszásával cserben hagyták a dokik az anyát és fiát: mivel a rák továbbterjedt, így túl kockázatos lenne egy újabb beavatkozás, ezért Nagy-Britanniában már kezelni sem kívánják. Csak pallatív ellátást kínáltak neki, azaz gyakorlatilag lemondtak róla. A családnak jelenleg egyetlen esélye, hogy egy másik országban kezeljék a fiút. az Egyesült Államok elzárkózott, mivel nem állampolgár, azonban olyan európai országok, mint Franciaország vagy Svájc, nyitottak lennének. Természetesen a kísérleti kezelés így is költségekkel jár, amire most a család online adománygyűjtést indított. 100 ezer fontos célt tűztek ki, melyből 77 ezer (36 millió forint) már össze is jött.

Itthon azt mondták, hogy Oscar csak pallatív ellátást kaphat. Meg kell mentenünk a fiamat – az országunk pedig lemondott róla. Itt megtettek mindent, de nem hajlandóak kockáztatni. Kell valaki, aki lesz akkora hős, mint az én Oscarom, és eltávolítja a daganatot

 – jelentette ki a The Sun cikke szerint az édesanya, aki nem hajlandó elfogadni, hogy nincs mit tenni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek