Megindító

„Nektek köszönhetően esélye lett egy új életre” – Összegyűlt a pénz a leukémiás kislány kezelésére

IF

Létrehozva: 2024.08.07.

Négy hosszú éve tart a gyűjtés annak az erdélyi kislánynak, akinél leukémiát diagnosztizáltak. Lara végig hősiesen harcolt és sikerült is felülkerekednie a betegségen. Most pedig végre a több százmilliós kezelés ára is összegyűlt.

Ahogy arról lapunk többször beszámolt, a 9 éves Lara 4 éven át nap mint nap szörnyű küzdelmet folytatott. Nem másért folyt ez a harc, mint az életéért. Az erdélyi gyermek csupán 5 éves volt, amikor leukémiával diagnosztizálták. Larát az Egyesült Államokban gyógyították, ahol a komplex kemoterápiás kezelés csillagászati összegbe kerül. A család nem tehetett mást, gyűjtést indított a kislány gyógyulásáért és a napokban végre célba értek.

A kislány kezelése véget ért, az arra fordítandó pénz időben összegyűlt
(Fotó: Facebook/Együtt Laráért

A négytagú erdélyi család a jobb élet reményében költözött az Egyesült Államokba. A família meg sem állt Floridáig. Arra viszont legrosszabb rémálmukban sem gondoltak, amivel 2020. május végén szebesültek. A kisebbik lányuknál, aki ekkor még csak 5 éves volt, leukémiát diagnosztizáltak. A szülők teljesen összeomlottak, ám nem volt idő a búslakodásra. Hamar talpra kellett állniuk, ugyanis Lara komplex kezelése 531 millió forintba került. Szerencsére a biztosító végül ezt megelőlegezte nekik, ám a kemoterápiás kezelés végére vissza kellett fizetniük a pénzt. Azonnal gyűjtésbe kezdtek és a napokban végül meglett a horribilis összeg.

Még fel sem fogjuk, de nektek köszönhetően összegyűlt Larácska komplex kemoterápiás kezelésére a szükséges összeg, amit a biztosítónak kell átutalnunk. Mindez a hatalmas összeg a Ti segítségetekkel gyűlt össze a 4 hosszú év alatt. Az elmúlt években voltak örömteli időszakok, de mélypontok is, amikor nem tudtuk, mit hoz a holnap, de Ti mindvégig töretlenül hittetek Larában és támogattatok bennünket, velünk együtt imádkoztatok érte! Köszönjük Nektek!

 – tudatták a kislány alapítványának közösségi oldalán.

A család szerencsére már túl van a nehezén. Lara a leukémia elleni terápiának köszönhetően jelenleg remisszióban van. A továbbiakban nem kell gyógyszereket szednie. Ez egy hatalmas mérföldkő a kislány gyógyulásában, azonban még 5 év orvosi megfigyelés és vizsgálatok várnak rán ahhoz, hogy Larát gyógyultnak nyilvánítsák. 

Mióta megkaptuk Lara diagnózisát és elkezdtük a gyűjtést, erről a pillanatról álmodtunk. Nektek és az orvosoknak köszönhetően Larának esélye lett egy új életre, s hála a jó Istennek hamarosan átlagos gyermekként rohangálhat nővérével és a vele egykorú társaival együtt.

 – írták.

Az alapítvány ettől függetlenül továbbra is működni fog, hiszen az elkövetkezendő 5 évben még rengeteg vizsgálat vár a kislányra, amit, ha szeretnének, szintén támogathatnak az emberek, hogy ezzel is segítsék a családot. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek