Jutalom

„Pótolhatatlan érték” – Nyaralás alatt vitték el a magyar család félte őrzött kincsét

Bors

Létrehozva: 2024.08.22.

A nagypapa veterán motorját lopták el egy mezőcsokonyai családtól, akik komoly jutalmat ajánlottak fel, annak, aki segít visszaszerezni a számukra oly nagy eszmei értékkel bíró járművet. Járfásék a nyomravezetőnek félmillió forintot ajánlottak fel.

Járfásék augusztus közepén érkeztek haza a nyaralásból és azt kellett látniuk, hogy a JAWA 250-es típusú motorjukat, amit egy tárolónak használt régi házban őriztek letakarva valaki bizony ellopta. Nagy riadalmat okozott, amikor a család erkélyén még csak nyoma sem volt az értékes járműnek. Később vették észre, hogy az épületbe betörtek, és néhány kerékpárral együtt a motort is ellopták.

Így néz ki az ellopott Jawa Foto:Sonline.hu

A bordó kétkerekűt nagy becsben tartotta a család. A nagypapától örökölték, aki hét éve hunyt el. Teljesen felújították, és leginkább csak kirándulni jártak vele.

Az édesapám is nagyon vigyázott rá, de mi is óvtuk. Újra lett krómozva rajta minden, hogy eredeti fényében tündökölhessen. Pótolhatatlan érték, a nyomravezetőnek 500 ezer forintot ajánlottunk fel

- mondta el a Borsnak Járfás Rózsa, aki nagyon szeretné megtalálni a családi örökséget. Rózsa és testvére Jutka álma, hogy előkerüljön, és az unokák, dédunokák is használni tudják majd.

Rengeteg emlék fűz minket a motorhoz. Apukám buszsofőrként dolgozott, és mindig ezzel a motorral ment át Újvárfalvára, Nadalosra, ahol a busz parkolt. Gyerekként minket is sokat vitt vele. Ezzel mentünk el fürdeni valamelyik tóhoz, kirándulni a környékre, vagy csak kimenni a mezőre, földekre dolgozni. Édesanyámat is gyakran felültette a motorra, és elmentek kirándulni. Napi használatban volt a jármű, ennek ellenére nem volt benne sok kilométer 

– eleveníti fel a múlt szép emlékeit Járfás Rózsa, aki azt is elmondta, hogy a motor nagyon jó állapotban van. Azt is elárulta a nő, hogy az édesapja Kálmán 1969-ben vásárolta. Miután nem tudta használni egy garázsban pihent, ezért maradt meg nagyon jó állapotban. Halála után a család a házukkal szemben lévő ingatlanuk egyik szobájában tárolta ponyvával letakarva, hogy megóvja. Ebbe az épületbe ritkán szoktak bejárni, így csak a napokban tűnt fel nekik, hogy ellopták a motort. Elhatározták, hogy minden követ megmozgatnak, hogy visszaszerezzék. Nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki hasznos információval tud szolgálni, a Jawa-val kapcsolatosan. Bíznak benne, hogy viszontlátják nagypapa motorját, ami a sok millió forintot ér, és az eszmei értéke felbecsülhetetlen. A család csak bízni tud benne, hogy a motor még az országban van, nem adták el külföldre, vagy értékesítették a tolvajok az alkatrészeit.

A JAWA 250-es típusú motor minden papírja és forgalmi engedélye is megvan. Ára az 5 millió forintot is elérheti

A motor rendszáma: OC 40-16

Alvázszáma: 559-233893.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek