Fájdalom

"Azt sem tudtuk, életveszélyes-e Ricsike sérülése" - ez vár most a súlyosan megégett négyéves kisfiúra

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.10.

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy négyéves kisfiú a zombai családi napokon. Ricsikét mentőhelikopterrel szállították kórházba, majd két napig a szülei az életéért aggódtak. Most egy speciális kompressziós ruhára lenne szüksége a gyógyuláshoz, mert a bőrfelülete 20 százaléka erősen károsodott.

Csupán egy önfeledt, júniusi délutánt szeretett volna eltölteni a zombai Manner család a helyi családi napokon, a program azonban rémálomba fulladt. A rendezvény szervezői ugyan gondoskodtak a szabadtéri tűzhely elkerítéséről, a négyéves Ricsike mégis a tárcsák közelébe jutott, majd megbotlott, és a forró olaj ráfröccsent. Ennek következtében erősen megsérült a gyermek karja, az oldala, és a hasa. A jelenlevők egy emberként segítettek, amiben tudtak. Volt, aki hideg vizet vitt, hogy enyhítsék a kisfiú elviselhetetlen fájdalmait, mások igyekeztek őt és a jelenlevő édesapát megnyugtatni. Természetesen azonnal értesítették a segélyhívó központot, és percekkel később mentőautó és helikopter is érkezett a helyszínre.

Ricsike életvidám kisfiú. Most segítségre van szüksége / Fotó: Olvasói

Senkinek nem kívánjuk azt a két hetet, mialatt a kisfiunkat az intenzív osztályon ápolták, de a legrémesebb az első 48 óra volt. Azt sosem leszünk képesek elfelejteni. Az orvosok még azt sem tudták megmondani, hogy Ricsike állapota életveszélyes-e, csak annyit közöltek, hogy a forró olaj sokkal súlyosabb égési sérüléseket okoz, mint a forró víz

– mondta a Borsnak a kisfiú édesanyja, Manner Éva.

Ricsike több plasztiki beavatkozáson átesett. A combjából három csík bőrt kimetszettek, hogy a károsodott felületekre átültethessék. Ez azonban még nem elegendő a gyógyuláshoz: a gyermeknek egy speciális, kompressziós ruhára lenne szüksége, aminek ára több, mint kétmillió forint. A család a település összefogásával augusztus 24-re, a fiú 5. születésnapjára egy jótékonysági bált szervezett. A belépőjegy ára mindössze 3000 forint, de természetesen, aki nem tud a bulin részt venni, adománnyal is a kezdeményezés mellé állhat.

A szülők bíznak fiuk teljes felépülésében / Fotó: Olvasói

Ricsike bátor kisfiú, de a kötözéseket még mindig nehezen viseli. A fájdalmai sem szűntek meg, gyakran felsír éjszaka. Pontosan emlékszik rá, hogy mi történt vele, mi több, mondogatja is, hogy a tűzzel vigyázni kell

– árulta el az édesanyja, Éva.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek