Megmentették

Szívrohamot kapott egy nő Aszódon: egy nyugdíjas mentette meg az életét

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.08.25.

A mentők kiérkezéséig szívmasszázzsal tartotta életben egy nyugdíjas úr és egy hölgy egy rosszul lett nőt Aszódon. A megmentett asszony családja szeretné megtalálni a hősöket, hogy személyesen köszönhessék meg jó cselekedetüket.

Azt mondják, csodák vannak, de szerencse pedig biztosan! Buzás Erzsébet augusztus 17-én, szombaton egyik pillanatról a másikra lett rosszul és összeesett, az asszonynak megállt a szíve, ám szerencséjére a közelben volt olyan, aki tudja mit kell tenni ilyenkor.

Az asszony életét két jótevő mentette meg /
Az asszony életét két jótevő mentette meg / Képünk illusztráció: Ground Picture

„Megmentették az életét!”

Egy aszódi lakos, Buzás Klára osztotta meg a neten a nővére, Erzsébet történetét, akit egy hős páros mentett meg, amikor élet és halál között lebegett. A szívrohamot kapott Erzsébethez azonnal odarohant egy nyugdíjas férfi és küzdeni kezdett az életéért.  

- Nagyon sokat jelent az idő, hogy mennyi ideig nem kap oxigént az agy. Most is ez számított – kezdte el mesélni Klára, aki úgy tudja, amíg a nyugdíjas férfi szívmasszázzsal életben tartotta a testvérét, a mentőt riasztották hozzá, majd idővel egy világos, rövid hajú hölgy vette át tőle az életmentést.  

Megmentették az életét a nővéremnek! A mentőkkel együtt több mint másfél órán át küzdöttek érte, hogy stabilizálják Erzsi állapotát.

– mondta lapunknak Klára, aki azt is elárulta, hogy testvérét a kórházban két napig mélyaltatásban tartották és ő csak annyit tehetett, hogy imádkozott érte.

Klára arról is beszámolt, hogy azóta Erzsébet jobban van.

- A helyzethez képest jó állapotban van. Hétfőn (augusztus 19-én) voltam meglátogatni őt és megismert! Nem károsodott az elméje, szerencsére. Két-három szavas mondatokban már tudott beszélni. Emlékezett rá, hogy mi történt vele és tudta, hogy hol van. Szerintem sorsdöntő volt a gyors segítségnyújtás - emelte ki. 

„Aszódon is vannak angyalok!”

Azt is tudatta az aggódó testvér, hogy azért osztotta meg a történetet, mert szeretné megtalálni Erzsébet jótevőit.  

- Nekik is köszönhetem, hogy a nővérem most (a körülményekhez képest) elég jó egészségi állapotban van. Bárki, aki látta vagy tudomása van róla, hogy kik ők, kérem jelezze! - írta ki Klára, aki küldetésének érzi, hogy megtalálja a jó tevőket. 

Erzsébet fiával közösen köszönnék meg, a hőstettüket. 

Meg kell tudnia mindenkinek, hogy igenis Aszódon is vannak angyalok!

 - húzta alá zárásként Klára.  

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot is az aszódi történtekkel kapcsolatban, válaszukban azt írták: 

- A helyszínről sikeres újraélesztést követően egy 60 év körüli nőt súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink légi úton kórházba - fogalmaztak. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek