Fertőzés

Szülés után lett rosszul az anyuka, iszonyat, mi jelent meg a hasán

Bors

Létrehozva: 2024.08.25.

Az anyuka hirtelen került szörnyű állapotba, azonnal meg kellett műteni. A történtek mindenesetre nem vették el a kedvét a további gyerekvállalástól.

Egy 28 éves anyuka majdnem meghalt egy „húsevő” fertőzés következtében, amelyet szülés közben kapott el, és amely mintegy „felzabálta” a hasát.

Egy essexi nő majdnem meghalt, miután egy szörnyű, húsevő betegség alakult ki nála. Charleigh Boyne kevesebb mint egy héttel azután, hogy tavaly áprilisban megszületett a lánya, visszakerült a kórházba. A nő testén kiütések jelentek meg és hidegrázás alakult ki nála, amitől úgy érezte, hogy a csontjai összeroppannak - írja a Daily Mail. Egy CT-vizsgálat mutatta ki, hogy necrotizáló fasciitissel, a lágyrészek súlyos, fertőzéses eredetű, szövetelhalással járó gyulladásával küzd. A betegséget okozó baktérium általában műtét vagy sérülés útján jut a szervezetbe. A fertőzés intenzív fájdalommal jár a vágás vagy seb körül, valamint a bőr duzzanatát és influenzaszerű tüneteket okoz. A betegek hányást, bőrelváltozást, valamint zavartságot is tapasztalhatnak.

Megindult a szülés a lányommal, és minden elég szokványosan zajlott. Hazamentem, és körülbelül hat nappal később rosszul lettem. Egy hólyagos kiütés jelent meg először hasamon. Olyan volt, mint egy égési sérülés. Csak aludni akartam. A férjem rémült volt

– nyilatkozta a nő, aki aztán ismét kórházba került, ahol sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, amely során eltávolították az összes elhalt szövetet. A beavatkozás sikeres volt, és bár ez megmentette a fiatal anyuka életét, a műtét utáni heg továbbra is emlékezteti arra, milyen szörnyűségen ment keresztül. Hozzátette ugyanakkor, kislánya teljesen egészséges és mindezek ellenére szeretne még gyermeket vállalni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek