Remény

"Tomi állandóan itt van velem" - a remény tartja életben Till Tamás súlyos beteg édesanyját - videó!

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.03.

Módosítva: 2024.08.04.

Állandóan érzi gyermeke jelenlétét a 2000 óta eltűntként keresett Till Tamás édesanya. Az asszony többször is súlyos állapotban feküdt kórházban, és könnyen lehet, hogy a remény tartja életben, hogy egyszer még becsenget hozzá a gyermeke, vagy legalább megtudja, mi történt vele.

Emberi maradványokat találtak a rendőrök egy bajai tanyán. Az elsődleges feltételezések szerint a csontok a 2000 tavaszán, 11 évesen eltűnt Till Tamástól származnak, igaz, ezt csak akkor lehet hivatalosan is kijelenteni, ha a bennük talált DNS-minta és szülőktől vettek között egyezést találnak. Amíg a rendőrök a kisfiú édesapjával és édesanyjával nem közlik az eredményt, töretlenül reménykednek. Katalin súlyos beteg, mindenben a férje, Mátyás segítségére szorul, miután fél oldalára lebénult.

Katalint a remény tartja életben / Fotó: MG

Az orvosok egy százalékot adtak csupán arra, hogy a betegséget túlélem, mégis itt vagyok. Amíg aktívan tudtam dolgozni, az nekem nagyon jó volt, de már képetelen vagyok. Rokkanttá nyilvánítottak, és már a férjem is nyugdíjas. Nehezen élünk, de senkitől nem kapunk segítséget, igaz, nem is kérünk

 - mesélte Katalin.

-  Szerencsére nem vagyok kerekesszékes, ezért még a saját lábamon járok. Ennek ellenére mindenben a férjemre vagyok utalva, viszont a szeretet sosem szűnik meg köztünk
 – mondta az édesanya, aki a fia eltűnése után, az 50. születésnapjára egy Tamás képével díszített medált kapott a hitvesétől ajándékba. 

A nyakék a kórházban is vele volt, és az anya vallja, hogy ez is erőt adott neki a túléléshez.

- Hiszem, hogy a fiam meg fog kerülni és élni fog. A szülő nem gondolhat másra, csak arra, hogy a gyermeke éljen! 

Tamás mindenhol velem van, nekem ő ad erőt

 - fogalmazott az édesanya, aki maga nem fogalmazott így, de kérdésünkre válaszolva megerősítette: az eszével sejti, hogy gyermeke már nincs, de a lelkével nem hajlandó a reményt feladni.

Doglottaktak_Baja_TillTamas_04
Tamást máig haza várják / Fotó: Mediaworks Archív

- Nehéz kérdés, hogy mi lenne a jobb. Bizonyos szempontból a megnyugvás, ugyanakkor azt szeretném, ha Tamás élne és haza jönne. A 24 év alatt nem kezdtük el a fiunkat gyászolni. A rendőrök még most sem mondtak semmi biztosat, csupán azt, hogy feltételezik, hogy megtalálták a halott gyermekünket - mesélte az édesanya.

Mátyás és Katalin számára 24 éve a bizonytalanság a legnehezebb. Nem tudják, hogy pontosan mi történt a szeretett kisfiukkal. Ha bebizonyosodik, hogy most valóban Till Tamás csontjai kerültek elő, a szülők végre eltemethetik gyermeküket. Azon viszont még nem gondolkodtak, hogyan helyezik majd a fiút végső nyugalomra.

- Tudom, hogy Tamás mindig velem van és velem is marad – fejezte be a beszélgetést Katalin.

A rendőrség nemrég sajtótájékoztatón bejelentette: sajnos szinte biztos, hogy Till Tamás maradványaira bukkantak rá, mert a ruházata, az életkora és a magassága is megegyezik a 2000-ben eltűnt kisfiúéval. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek