ünnep

Tippek a Szent István-napi ünnephez: Innen nézd a tűzijátékot és itt a legolcsóbb a sör

E. ZS.

Létrehozva: 2024.08.20.

Keveset akarsz költeni ételre és italra, ráadásul a tűzijátékot is látni szeretnéd? Mutatjuk, mit hol találsz és mennyiért az államalapítás ünnepén.

Ilyen olcsón még fesztiválon nem vásároltál, mutatjuk a Szent István-napi ünnep legolcsóbb programjait, illetve az ünnepi árakat. A büfék (SZIN Bisztrók) kínálatán biztos, hogy lehidalsz. Az sem mindegy, hová tervezed az estéd augusztus 20-án, mutatjuk, honnan tárul eléd a legszebb és legjobb látvány, ha tűzijátékot néznél, de nem akarsz nagy tömegben lenni. 

MK__0652
A Vörösmarty téri Csárdafesztivál egy család számára költséghatékony választás, hiszen 1500 forintért már lehet egytálételt kapni Fotó: Bors

Vége annak az időnek, amikor a gatyád ráment egy fesztiválra, legalábbis a Szent István-napi ünnepen nagyon barátságos árak fogadnak. Ki gondolná, de a drágának hitt belvárosi Csárdafesztiválon 1500 forintos menüben a tradicionális étkek mellett a modern magyar konyha különlegességeit is kipróbálhatod. Ráadásul a szervezők kiemelten figyeltek arra, hogy a vendéglátópontok kínálatában szerepeljenek olyan termékek, amelyeket a különböző ételallergiákkal küzdő látogatók is fogyaszthatnak.

MK__0688
A Csárdafesztiválon nem csak a malacsülté a főszerep, folyamatos és jobbnál jobb kulturális előadások várják a nézőket Fotó: Bors

A bor 260, a sör 380, a perec 300 forint

A Magyar Ízek Utcája is méltán felkapott, amely a Kárpát-medence gazdag gasztronómiai és kulturális örökségét mutatja be. A Várkert Bazárban az idén a gyógyító növényeket, fűszereket, ételeket, italokat és ezek jótékony hatásait ismerhetik meg az érdeklődők. Ugyancsak itt érhetők el az idei díjnyertes finomságok: a Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, valamint Magyarország Tortája: a Mákvirág és a Zöld Málna, mint cukormentes desszert. 

Figyelemreméltó, hogy az ünnepi büfékben 380 forintért vehetünk egy korsó csapolt sört. A Szent István Nap Bisztrók, azaz a SZIN Bisztrók kínálata a szokásosnál jóval alacsonyabb áron lesz elérhető. Az ásványvíz 200, a kóla 350,  a bécsi perec pedig 300 forintért vásárolható meg Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválján, a fővárosban. Egy félliteres ásványvízért mindössze 200 forintot kell fizetni. A bor decije pedig 260 forint. Egy pogácsáért 275 forintot kell csak fizetni. Egyedül a pálinka kicsit drágább.

Tuti nem az előtted álló tarkóját, hanem a tűzijátékot akarod látni? 

 

Unod már a rakparton lévő tömeget? Keress egy jó helyet, hogy ámulatba ejtsen idén is a tűzijáték  Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Már tavaly is elámultunk, hogy az augusztus 20-i tűzijáték mennyire világszínvonalú, de idén a szervezők kontráznak, még jobbat, ég látványosabbat  ígérnek: Európa legnagyobb tűzijátékát. A Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig terjedő, közel öt kilométer hosszú látványtéren több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik meg. A lélegzetelállító hatáshoz az elmaradhatatlan drónshow és fényfestés is hozzájárul majd. Tömegek várják tehát kíváncsian az eseményt, ezért sem mindegy, honnan nézi az ember az égi tüneményt.

A szervezők szerint innen látod a legjobban a tűzijátékot:  

  • Nehru part (a Bálna környéke) – a pesti Duna-part egyik közkedvelt zöld területe a Bálna és a Petőfi híd közötti szakasz.
  • Gül baba türbéje – innen kitűnő rálátás nyílik a Duna azon szakaszára, ahonnan a rakétákat fellövik.
  • Széchenyi Emlékmű és Kilátó – a Svábhegy tetején található építmény a belvárosból egy kellemes sétával és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.
  • Filozófusok kertje – a Gellért-hegy Erzsébet híd felőli rejtettebb oázisa.
  • Sas-hegyi Látogatóközpont – a fogyatékkal élőknek és kísérőiknek kínál unikális élményt a Sas-hegyi Látogatóközpont az államalapítás ünnepén.



 

 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek