Tragédia

"Még nem vagyunk túl a nehezén" – Továbbra is küzd az életéért a Tündérkör alapítvány önkéntese

IF

Létrehozva: 2024.08.03.

Több műtéten is átesett a fiatal önkéntes, akinek teste 70 százaléka megégett a téglási háztűzben. Orvosai egyelőre nem biztosak abban, hogy a férfi túléli a balesetet, ám Krisztián küzd az életéért.

Nagy bajban van a debreceni Tündérkör alapítvány egyik fiatal önkéntese. A 37 éves férfia téglási otthona július 27-én szombaton kigyulladt. Kapusi Krisztián menekülni próbált a lángoló épületből, ám csupán a küszöbig jutott. A bajbajutott férfira a sógornője és két szomszédja talált rá, ők mentették meg az életét. Kihúzták az épületből, ám a férfi testének 70 százaléka megégett. A mentőszolgálat munkatársai válságos állapotban helikopterrel szállították kórházba. Krisztián azóta több műtéten is átesett, de még mindig szüksége van vérre.

Krisztiánra önkéntesként is segített másokon, ám most szorul segítségre  Fotó: Haon - Kapusi Róbert

A debreceni alapítvány újra felhívta követői figyelmét arra, hogy az egyik önkéntesük élet és halál között lebeg. Nagyon fontos, hogy mindenki, aki teheti, adjon vért, hiszen a fiatal férfinak nagy szüksége van rá. 

Krisztián édesanyja a Facebookon tudatta az emberekkel, hogy fiát hétfőn (júluis 29.) megműtötték és pár szót beszélni is tudott vele.

Szeretném elmondani mindenkinek hogy Krisztiánt ma felébresztették. Tudtam vele pár mondatot beszélni, aminek nagyon örültem. Holnap megint műtik, sőt még egyszer, azazhogy még kétszer a héten. Azt mondta a doktornő, sajnos még nem vagyunk túl a nehezén, még nagyon az elején vagyunk. Nagyon köszönjük a sok vért és a támogatást. Vérre továbbra is nagy szükség van, aki tud kérem segítsen. Nagyon hálásak vagyunk minden támogatásért a sok jó embernek. 

– írta.

Krisztián testvérének párja, Lányi Nikolett korábban elmondta, a fiatal férfi testének 70 százaléka megégett a tűzben. A baleset szombat délután 13 óra 30 perc körül történt, akkor vették észre, kigyulladt a tizenhat négyzetméteres melléképület, ahol Krisztiánnak volt kialakítva egy lakrész. A baleset körülményeiről nem kívánt nyilatkozni a család, de azt elmondták, hogy a balesetet szenvedett férfi a téglási gokartpályán dolgozik.

A Tündérkör alapítvány elnöke Tóth Zsé Ferenc elmondta, hogy Krisztián orvosai szerint a következő két hét kritikus a felépülés szempontjából.

Nagyon sokan kérdezitek, hogy mi van Krisztiánnal. Azzal a Krisztiánnal, aki pár nappal ezelőtt nagyon csúnyán megégett és a Tündérkör alapítvány hithű önkéntese. Nagyon sokat köszönhetünk neki. Többször megműtötték azóta Krisztiánt, viszont még mindig szüksége van vérre, ugyanis folyamatosan vérzik. Szóval aki szeretne, az továbbra is tud segíteni. 

– mondta Tóth Zsé Ferenc.

Az alapítvány elnöke azt is kiemelte, hogy biztos benne, hogy a fiatal férfi rendbe fog jönni és azzal, ha vért adnak az emberek, megmentik Krisztián életét.

Én meg vagyok róla győződve, hogy ti most életet mentetek. Krisztián még a következő 2 hétre kritikus státuszban van, nem lehet egyelőre előre tudni, hogy milyen kimenetel lesz. Ami biztos, hogy küzd az életéért.

– tette hozzá.

Krisztiánért imaláncot indítottak az emberek, mindenki reménykedik, hogy a férfi elég erős ahhoz, hogy túlélje ezt a szörnyű balesetet. Rengetegen próbálnak segíteni a fiatalembernek, augusztus 12-én például véradást szerveznek Krisztián részére Tégláson.

 

Fotó: Magyar vöröskereszt

 

A véradáshoz szükséges adatok:
 

Név: Kapusi Krisztián

Szül: 1987.02.15.

Társadalombiztosítási azonosító (TAJ): 041 392 065

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek